Kontyos Pincészet borai
Siket Gábor borász családja évtizedek óta borászattal foglalkozik. A Klárafalván működő Kontyos Borház vezetője már gyermekkorában felvette a borkészítés ritmusát, és édesapjától leste el a legfontosabb műhelytitkokat. Aztán egy olyan mesés tapasztalatnak lett részese, amelynek hatására örökre elkötelezte magát a borkészítés mellett! Egy vendéglőben olyan finom szilvabort ízlelt meg egy fejedelmi ebéd közben, hogy úgy döntött, ezután ő is frenetikus borokat akar készíteni.
Ezután hosszú évek tanulása és kísérletezgetése következett. 2006-ban elkészült a Kontyos Borház saját szilvabora, és azonnal berobbant a baráti társaságában lévő hölgyek kedvenc italai közé. Siket Gábor felfigyelt rá, hogy a szebbik nem képviselői mennyire szeretik a kifinomult édes gyümölcsborokat, ezért nevezte el pincészetét Kontyosnak, számtalan finom „kontyalávaló” itallal.
Gábor tudja, hogy különleges bort csak kitűnő alapanyagokból lehet készíteni, ezért kiemelt figyelmet fordít a minőségi összetevőkre. Hősünk annyi pozitív visszajelzést kapott, hogy más gyümölcsökből (meggyből, eperből, almából, kajsziból, málnából és feketeribizliből) is parádés borokat varázsolt. A Kontyos Borház csak magyar gyümölcsökkel dolgozik, mivel a napsütés, a hazai klíma és a magyar termőföld olyan nagyszerű íz- és zamatanyagokat ad, amely egészen kivételessé teszi a Kontyos italokat. Siket Gábor borai frissességükben, zamatukban megőrzik az érett, lédús gyümölcs utánozhatatlan finomságát, ezért érdemes mielőbb megkóstolni a remek Kontyos borokat!