TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Kokoro, azaz japánul „szív” – íme egy gin, amely magával visz minket a japán erdők energiától lüktető szívébe! És született egy meglepően forradalmi zamatokkal csörgedező gin, amelynek kifejezetten japán szíve van! Pontosabban egy brit gin, japán szívdobbanásokkal, mert a párlat alapvetően a brit London Dry csapásirányát követi, ennek ellenére mégis képes gyökeresen újat mondani a műfajban.
A Kokoro egy keleti inspirációjú gin: benne van minden, amiért a készítők imádják Fuji és a szamurájok misztikus országát.
A Kokoro Gin alapítója James Nicol 2014-ben járt Japánban, pontosabban az ország egyik erdejében, hogy találkozzon nagybátyjával, az idősebb Nic-kel. Az öreg 30 éve az elhanyagolt régi rengetegekben tevékenykedett: egykor saját pénzén vásárolta meg a földet. E területen nő a sansho bogyó. James felfigyelt erre a zamatos bogyóra, mivel nagyon bejöttek neki a citrusos és borsos tulajdonságai, mesterien illenek a ginhez. Nick szövetkezett sógorával és márkaépítési specialistájával, Barry Darrennel, hogy piacra dobja a Kokoro Gint. A receptet Charles Maxwellel tökéletesítette, összesen 9 botanikai komponenssel: sansho bogyóval, borókával, citromhéjjal, édes naranccsal, mandulával, angyalgyökérrel, édesgyökérrel, sóval és koriandermaggal.
Naná, hogy a legtöbb összetevő a „szokásos gyanúsított” a London Dry Ginben: ilyen a boróka, a koriandermag és az angelicagyökér, a citrusfélékről és az édes narancsról már nem is beszélve. A központi összetevő azonban a japán sansho bogyó, amely köré James építette a Kokorót, ennek köszönhető a meleg, citrusos örvénylés a palackban.
Mi tagadás, a Kokoro egy bársonyos balansszal bíró gin, jól működő botanikai összetevőkkel, miközben egyre jobban előtérbe kerülnek benne a sansho bogyó jellegzetes zamatai.
Egy kis tonik hozzáadásával a sancho egy lépéssel hátrébb lép az ízből.
A japánok egyébként elszántan imádják a sanshót, és folyamatosan felhasználják a helyi gasztronómiában, legyen szó kámforos és citrusos ételekről, a fagylaltos és angolnás ételekig, ami egészen elképesztő lehetőségeket sejtet az ízeket illetően. Ennyire univerzális kulináris erő rejlik a sanshóban.
A Kokorónak keletiesen testes, áramvonalas stílusa van, sokak szerint zseniálisan kiindulópont egy remekbeszabott Martinihoz.
A Kokoro palackján egy végletekig egyszerű logót láthatunk, központban a „kok kor o”-val, a palack kialakításában fontos szerepet játszó szimbólummal. Az „erdő életét, az erdő szellemét” jelképezi, attól függően, melyik irányból olvassuk ezt a szürreális japán jelet. A palack letisztult designja már önmagában rabul ejti a tekintetet, és a benne szunnyadó kiegyensúlyozott párlat ugyanezt a szellemiséget jelképezi.
Származási hely:
i
|
Japán |
Lepárló/ Gyártó: | Forest Spirits Ltd |
Palackozó: | Forest Spirits Ltd |
Alapanyag: | Gabonaszesz |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Kevés jégretöltve, vagy szobahőmérsékleten is remek élményt biztosít |
Illat: | Illata borókával startol, majd a földes és citrusos jegyzetek érintik meg az érzékeinket, főként a naranccsal. Az édesgyökér gejzírként feltörő édessége a citrusfélékkel és a sansho melengető fűszerességével áramlik. A végén robosztus a narancs jelenléte, míg a bors hosszantartó hullámzása megmarad az orrban. |
Íz és lecsengés: | Ízében erőteljesen ragyog a sansho, azonban nem nyomja el a többi ízt, főleg a borókának ad nagy játékteret, egy kis lekváros citrusossággal. Benne van a klasszikus London Dry aromatikus atmoszférája, miközben a borókás temperamentum mellett a japán bogyó, a sansho is kiemelt teret kap, fúzióban a boróka fenyővirágos árnyalataival.
Lecsengése a boróka és a sansho bogyó harmonikus játéka, egy igazi utazás a Felkelő Nap letisztult aromabirodalmába. |
Szín: | Kristálytiszta |
Ezekhez ajánljuk: | Remek alapanyaga kevert italoknak, koktéloknak, de önmagában fogyasztva is remek ízekkel csábít. |
Nemzetközi elismerések, díjak: | Ezüst - London Gin Premium - 2018 International Spirits Challenge |
Weboldal: | kokorogin.com |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!