Jose Cuervo
A Jose Cuervo tequilák a tradíciótisztelet jegyében készülnek. Az egymást váltó nemzedékek immár 250 éve ugyanazzal a tapasztalattal és rafinált receptúrák alkalmazásával készítik a tüzes tequilákat!
A minőségi tequila agávés aromákból desztillált kalandja 1758-ban vette kezdetét. Jose Antonio de Cuervo y Valdés ekkor kapott engedélyt VI. Ferdinánd királytól arra, hogy a tequila készítéséhez nélkülözhetetlen növényt, azaz agávét ültessen a földjeire. 1795-ben a Spanyolországból Mexikóba érkező Don Jose Antonio de Cuervo vásárolta meg a tequilakészítés otthonául szolgáló La Rojena lepárlót. Ez Latin-Amerika legrégebb óta működő lepárlója, amelyben a mai napig minőségi párlatokat desztillálnak. A Jose Cuervo volt az első olyan tequila brand, amely kézzel palackozta Mexikó mámorító italát. Ez sokkal könnyebbé tette a tequila szállítását, így a vállalat könnyebben láthatta el a Jose Cuervo tequilára szomjazó rajongókat.
A Jose Cuervo elsöprő sikert aratott, és 1852-ben már az Amerikai Egyesült Államokba is eljutottak a Jose Cuervo hordói, Kaliforniában is megízlelhették a csúcsminőségű tequila szenvedélyes zamatát. 1910-ben még nagyobb fordulatszámra kapcsolt a Jose Cuervo tequila kultusza: ezt az italt választották a legelőkelőbb elnevezésű tequilává.