Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

J&B

J&B

A Justerini & Brooks egy kiváló ízlésről tanúskodó bor- és szeszkereskedővállalat. 1749-ben alapították, hogy fenséges italokkal lássák el London arisztokratáit. A cég III. György király 1761-es megkoronázása óta a brit uralkodók hivatalos beszállítójaként működik, ami a minőségi whisky kiváló ismérve. A J & B napjainkban a Diageo tulajdonában van.

A J & B whisky egy nemzetközi zamatokból építkező whisky, amit a különböző kontinensek közötti utazások, a kalandok és a zamatok különleges találkozásai teremtettek. A J& B whisky históriája olyan, akár egy ármányban, szerelemben és intrikában bővelkedő kalandregény!

A J & B név két betűje a remek whisky két inspirálójára utal. Giacomo Justerini egy fantáziadús olasz lepárlómester volt, aki menthetetlenül beleszeretett Margherita Bellini operaénekesnőbe, és hanyatt-homlok követte a szopránt Angliába. Azonban nem minden szerelmi történet végződik happy enddel…

A ködös Albionban olthatatlan szerelmes sajnos viszonzatlan maradt, üzletileg mégis érdemes volt Justerininek az idegen országba utaznia. Margherita bemutatta neki a befektető Samuel Johnsont és annak unokaöccsét, George Johnsont, aki később Justerini üzleti partnere lett.

A Johnsonok későbbi nemzedékének tagja, Alfred Brooks adta a J & B második betűjét a brandnévben, Brooks megvette a vállalatot, és átnevezte Justerini & Brooksra. Brooks ekkoriban hallott Andrew Usherről, egy edinburghi kereskedőről, aki szeretett kísérletezni az ízekkel, és az elsők között forgalmazott blendelt whiskyt. A Justerini & Brooks arra kérte Ushert, hogy hozzon létre egy selymes, lágyabb blendet. Így látott napvilágot James Anderson kreatív segítségével a J & B Club keverék, a skót whisky egyik első blend változata.

Rendezés:
Cikkszám: R0696
Rendelhető
7.790 Ft
Cikkszám: R2990
Rendelhető
3.750 Ft
Cikkszám: R3920
Jelenleg nem rendelhető!
6.450 Ft
Cikkszám: R1224
Jelenleg nem rendelhető!
32.990 Ft