Ilegal
Az Ilegal mezcal alapítója, John Rexer 2003-ban úgy döntött, hogy mezcalt készít és értékesít antigua-guatemalai bárjában, a Café No Sé-ben. A történet pikantériája, hogy ez ebben az időben még a törvény szempontjából egyáltalán nem számított legális tevékenységnek. A mezcal csak 2006-tól vált törvényes exportcikké az országban. Innen származik az Ilegal elnevezés, amely azóta is felkelti az érdeklődést e fenséges mezcal iránt!
Az ember fantáziáját mindig izgatja, ha valami illegális! Jól tudták ezt az Ilegal Mezcal készítői, akik alaposan rájátszottak erre a pszichológiai érdekességre. És most ideje felvenni a kóstolási listánkra ezt a különlegességet, amely feltárja a mexikói ízek végtelen változatosságát.
Rexer próbálta „kreatívan” megközelíteni a kérdést, így az ő vállalkozása lett az első mezcal bár Mexikón kívül, és másfél napos buszkirándulásokon vitt át saját mezcalját Mexikóba. Az Ilegal név részben arra utal, hogy Roxer együtt érez azokkal a bevándorlókkal, akik nagyon nehéz körülmények között igyekeznek boldogulni Amerikában.
Mivel készül az Ilegal? Kézzel és patával! 100%-ban Espadin agávéból desztillálják. A cég alkalmazottai az összes agávét kézzel, machetével szüretelik, lóvontatású malmokban őrlik meg, szóval egy minden ízében kézműves mezcalról beszélhetünk. A palackozás után minden egyes Ilegal egyedi számozással kerül a boltok polcaira.