TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Legszebb hordóink házasítása, vezető márkánk. Mi megtaláltuk benne mindazt, amit egy nagy borban keresünk: megfejtendő, rejtélyes ízeket, sok gyümölcsöt, mélységet, emlékezetességet, egyediséget és az izgató teljességet.
A Barbár elnevezését Bartók Béla Allegro Barbaro című zongora darabja ihlette. Ezzel a névválasztással párhuzamot vonunk borunk stílusa és Bartók zenéjének egyedisége, felismerhetősége között. Büszkék vagyunk erre a borra és bízunk benne, hogy méltó a párhuzam: a Barbárban is benne van a bartóki őserő.
Barbár nem készülhet el minden évben. Csak azon évjáratokból készítjük el, amikor a tökéletes érettségű és egészségi állapotú szőlőből kifogástalan borokat sikerül érlelni. Kis tételben a korábbi évjáratok is elérhetőek.
A Barbár elnevezését Bartók Béla Allegro Barbaro című zongora darabja ihlette. Ezzel a névválasztással párhuzamot vonunk borunk stílusa és Bartók zenéjének egyedisége, felismerhetősége között. Büszkék vagyunk erre a borra és bízunk benne, hogy méltó a párhuzam: a Barbárban is benne van a bartóki őserő.
Barbár nem készülhet el minden évben. Csak azon évjáratokból készítjük el, amikor a tökéletes érettségű és egészségi állapotú szőlőből kifogástalan borokat sikerül érlelni. Kis tételben a korábbi évjáratok is elérhetőek.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Pincészet: | Heimann Pincészet |
Szőlőfajta: | Cuvée |
Felhasznált szőlő: | 35% Merlot, 28% Cabernet Franc, 20% Tannat, 17% Kékfrankos |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2019 |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 15-18°C |
Ezekhez ajánljuk: | Remekül illik fenséges vadhúsokhoz, marhából, sertésből készült ételekhez.
|
Egyéb érdekesség: | Népszabadság Top100 – 2. legjobb vörösbor 2012 Pannon Bormustra – a legmagasabbra értékelt Csúcsbor 2013
|
Nemzetközi elismerések, díjak: | Decanter World Wine Awards, London – Arany 2012
|
Vélemények
Írja meg véleményét!
|
2019. 12. 21.
Ajándéknak szántam, mert nagy bornak tartom. Szekszárdi borokat kedvelem.
|
2019. 12. 09.
Nagyon finom bor, baráti társaságban fogyasztottuk el. Sajnos csak egy palack volt.
|
2019. 03. 08.
Többször vásároltunk a fiatal, nem túlzottan ismert szekszárdi borból. Mindig örömet szerez a családnak. Nemzetközi mérce szerint is megállja a helyét.
|
2017. 02. 01.
Borvacsorán -Heimann borvacsorán készítettem hozzá szarvashátszínt.a párosítás nagyon jo volt és a vendég visszajelzés is.az eredményei magukért beszélnek!kiváló minőségű vörös-cuvée
|
2015. 06. 03.
Már harmadszorra kóstolom és megint csak azt tudom róla mondani , hogy egy fantasztikus bor és még mindig nagyon fiatal! Ez a 2011-es Barbár! Gratulálok
|
2015. 04. 27.
Egyik este került a kezembe egy üveggel és hát azt kell mondjam engem levett a lábamról. Sajnos az ízérzékelésem már annyira torz állapotban volt,hogy nem tudtam teljes mértékben kiaknázni a benne rejlő potenciált de a másnap órákig elhúzódó fejfájás arra enged következtetni,hogy nem akármilyen borral volt dolgom. Jó szívvel ajánlom minden borkedvelőnek, a fiatalabbaknak viszont azt tanácsolom,hogy ha nincs olyan szerencsétek mint nekem volt akkor inkább maradjatok a kannásnál!
Igazolt vásárlás
|
2014. 08. 30.
Tökéletes egyensúlyban lévő, még fiatal bor, amely előtt még hatalmas út áll! Semmihez sem hasonlítható házasítás!
|
2014. 01. 22.
Nem szeretem a vörösbort, általában fehéret iszom, és abból is az édeset kedvelem. Ebből is látszik, nem vagyok nagy borivó, de azért megszoktam kóstolni ha tesznek az asztalra. Mindezek ellenére ilyen finom vörösbort még nem ittam ezidáig. Nagy gratula a birtok gazdájának. Levett a lábamról.