TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Hatozaki Pure Malt Whiskyt több évig érlelték ex bourbon hordókban, ex sherry hordókban és a hokkaidói és tohukui erdőkből származó japán Mizunara hordókban, ez a whisky gabonafélék és aszalt gyümölcsök gazdag profilját hordozza, a lecsengésben füst és méz hangsúlyaival. A 100%-ban malátawhiskyből álló, 5-6 éves single malt whiskyből kevert whisky csak kis tételben, kevesebb mint 20 hordóból készül. Ezt a whiskyt soha nem színezik és nem szűrik hűtés nélkül.
A Yonezawa család 1856-ban telepedett le Akashi városában, ahol a szakéfőzés művészetének elsajátítása után 1917-ben kezdtek szeszfőzésbe. A család nemzedékről nemzedékre életben tartotta örökségüket azzal, hogy továbbfejlesztette szeszesital-szakértelmét.100 évvel később Kimio Yonezawa, a mi Master Blender & Distillerünk tisztelgett örökségük előtt, és a családi vállalkozás százéves évfordulóját a Kaikyo Distillery és a Hatozaki whiskyk megalkotásával ünnepelte.
Hatozaki nevét Japán legrégebbi kőből épült világítótornyának helyéről kapta. Ez az Edo-korszakban épült nevezetesség olyan hely, amely összegyűjti a nyugodt pillanatokat keresőket.
A történelmi utalásokon túl a világítótorony a tengerészek biztonságos hazatérését szimbolizálja, és ezáltal a célközönségünknek szóló biztonságos meghívást, hogy jöjjön el és élvezze a japán whiskyket.
A Hatozaki whiskyk finom ízprofilja közvetlenül a Kaikyo-i helyszínből ered. A lepárlóüzem a tengerparton áll, ahol a tengeri szelek és a sós páratartalom előnyére válik, ami a whiskyk érlelése szempontjából különleges és érdekes előnyt jelent, mivel hozzájárul a whiskyk egyedi ízvilágához. A helyi forrásvíz tökéletesíti a minőségi whiskyk előállítását.
A Yonezawa család 1856-ban telepedett le Akashi városában, ahol a szakéfőzés művészetének elsajátítása után 1917-ben kezdtek szeszfőzésbe. A család nemzedékről nemzedékre életben tartotta örökségüket azzal, hogy továbbfejlesztette szeszesital-szakértelmét.100 évvel később Kimio Yonezawa, a mi Master Blender & Distillerünk tisztelgett örökségük előtt, és a családi vállalkozás százéves évfordulóját a Kaikyo Distillery és a Hatozaki whiskyk megalkotásával ünnepelte.
Hatozaki nevét Japán legrégebbi kőből épült világítótornyának helyéről kapta. Ez az Edo-korszakban épült nevezetesség olyan hely, amely összegyűjti a nyugodt pillanatokat keresőket.
A történelmi utalásokon túl a világítótorony a tengerészek biztonságos hazatérését szimbolizálja, és ezáltal a célközönségünknek szóló biztonságos meghívást, hogy jöjjön el és élvezze a japán whiskyket.
A Hatozaki whiskyk finom ízprofilja közvetlenül a Kaikyo-i helyszínből ered. A lepárlóüzem a tengerparton áll, ahol a tengeri szelek és a sós páratartalom előnyére válik, ami a whiskyk érlelése szempontjából különleges és érdekes előnyt jelent, mivel hozzájárul a whiskyk egyedi ízvilágához. A helyi forrásvíz tökéletesíti a minőségi whiskyk előállítását.
Származási hely:
i
|
Japán |
Ital típus: | Pure Malt |
Lepárló/ Gyártó: | Kaikyo Whisky Distillery |
Palackozó: | Kaikyo Whisky Distillery |
Alapanyag: | Árpa |
Érlelési idő: | 6 év |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 18-20°C-on, jól behűtve vagy kevés jéggel |
Illat: | Enyhén füstös, fűszeres, édes és gazdag illatok uralják. |
Íz és lecsengés: | A malátás gabonafélék és aszalt gyümölcsök édes ízét enyhe füstös jegyek és aromás mézes lecsengés gazdagítja. |
Szín: | Szalmasárga |
Ezekhez ajánljuk: | Prémium minőségű japán whisky, melyet önmagában is bátran élvezhetünk. |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!