Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Glencadam

Glencadam

A hegyvidéki whisky egyik legnemesebben örvénylő párlata a Glencadam Whisky, amely ékes bizonyíték arra, milyen fenomenális párlatokkal bűvöli el a whisky ínyenceit a skót Highland régió.

A Brechin ősi városában alapított Glencadam lepárlója 1825-ben nyitotta meg kapuit (mindössze egy évvel azután, hogy legálissá vált a whiskylepárlás Skóciában ). Ebben az évben lett London Pekinget felülmúlva a világ legnagyobb városa, és ugyanebben az esztendőben nyitották meg a világ első modern vasútvonalát, amit ekkoriban még gőzgép hajtott. A Glencadam Angus megye egyetlen lepárlója, és a skót Highland whiskyrégióhoz tartozik. A Glencadam lepárló elnevezése történelmi gyökerekkel rendelkezik: a Caldhame-i lerobbant bérház épületéről kapta a nevét, amelyet helyi lakosok rendelkezésére bocsátottak, hogy ott élelmiszert állítsanak elő.

A Glencadam lepárló helyi legendájához tartozik a temető misztikus története. A lepárló egyik stilljének szellőzőcsöve meglehetősen hosszú, és a szomszédos temető bejárati kapujánál van a kivezetőnyílása. Amivel nem is lenne nagy probléma, csak a csövön át hatalmas gőz gomolyog, amikor a Glencadam Whisky lepárlása során intenzív hűtést tartanak, és a temető mellett iskolába igyekvő gyermekek már többször is megijedtek ettől a jelenségtől, mert azt hitték, ez az ördög lehelete, és a rém hamarosan kiugrik a jól ismert csőből.

Rendezés:
Cikkszám: R2623
Rendelhető
2.290 Ft
Cikkszám: R1563
Rendelhető
14.990 Ft
Cikkszám: R2628
Jelenleg nem rendelhető!
41.490 Ft