TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Glen Scotia Double Cask felvonultatja a klasszikus Campbeltown-maláta erényeit, amely 1832-től kezdve híressé tette a whiskyrégió párlatait. A Campbeltown-i single malt Double Cask érlelése Bourbon hordóban kezdődik, majd 12 hónapon át Pedro Ximenez Sherry hordóban folytatódik. Ebben a káprázatos párlatban ínycsiklandozó egyensúly születik a fűszeres gyümölcsös zamatok és a tengeri permettel összefonódó vaníliás-tölgyes ízhatással, amely a Glen Scotia whisky sajátosságaként is emlegetnek. A Glen Scotia Double Cask aranyérmet szerzett a 2019-es Scottish Whisky Awards-on a Single Malt No Age Statement kategóriában, 2016-ban pedig magát az aranyérmet sikerült megkaparintania a World Whiskies Awards Campbeltown-i Single Malt No Age Statement kategóriájában. A Glen Scotia Distillery Campbeltown ékköve, amelynek sorsát 1832 óta az itt élő emberek és a történelmi események alakították. Campbeltown a viktoriánus korszakban Skócia whiskyfővárosa volt, mert a kedvező környezeti adottságok lehetővé tették, hogy itt készülhessenek a legfenségesebb whiskyvarázslatok. A gazdag campbeltown-i termőföld bővelkedett a whiskykészítéshez nélkülözhetetlen árpában, a területen adott volt a füstösebb-fenolosabb whiskykészítéshez használható tőzeg, és az édesvíz is. A Kintyre-félszigeten már 1609-ben megadták az engedélyt az aqua vitae készítésére, a helyi nemesség, a Campbellek pedig saját magukról nevezték el ezt az impozáns várost Campbeltownnak. A Glen Scotia sikere részben annak köszönhető, hogy a 19. század első felében a whiskyt előkelő gőzhajókkal szállították Campbeltownból Glasgowba, és a szállítás mindössze 9 órát vett igénybe. A Glen Scotia Distillery egyike volt azon három lepárlónak, amely túlélte a szesztilalmat és a gazdasági világválságot, majd kulcsszerepet játszott abban, hogy Campbeltown ma, a 21. században is a skót whiskyrégiók dicső tagjainak egyike.
Származási hely:
i
|
Skócia |
Régió: | Campbeltown |
Ital típus: | Single Malt |
Lepárló/ Gyártó: | Glen Scotia Whisky Distillery |
Palackozó: | Loch Lomond Group |
Alapanyag: | Árpamaláta |
Érlelési kategória: | Double Wood |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Ex-Whisky hordó |
Használt hordók: | Pedro Ximenez hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Elsősorban szobahőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását |
Illat: | Édes illatában egyszerre jelenik meg a tölgyfacukor és a mindent elárasztó édesség. A következő hullámban a krémes karamell ad hírt magáról, majd a karamellizált gyümölcsök hullámai is csiklandozni kezdik az orrunkat. Érezhetjük a tejkaramellát, miközben lassan kibomlik a zöldalma és a barack fuvallata is. A kiégetett Bourbon-hordós jegyek színes és fenséges aromákkal járulnak hozzá az ízek teljességéhez. |
Íz és lecsengés: | Ízében az édes kezdés alkoholos folytatással árasztja el a szánkat, és Glen Scotia lepárlójára jellemző szárazabb zamatokat is felfedezhetünk. Érdemes egy kis vízzel is megkóstolni ezt a nagyszerű párlatot, amitől teljesen megszelídülnek az ízei.
Lecsengése hosszú, vaníliás és tölgyes, mély és tartalmas aromafináléval.
|
Szín: | Borostyán |
Ezekhez ajánljuk: | Önmagában nyújt igazán lenyűgöző élményt. |
Nemzetközi elismerések, díjak: | Single Malt - No Age Statement - 2019 - Scottish Whisky Awards - Arany, Campbeltown Single Malt No Age Statement - 2016 - World Whiskies Awards - Arany |
Weboldal: | www.glenscotia.com |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!