Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Glen Grant

A Glen Grant egy élő legenda a whisky nagy pantheonjában!

A vörös homokkőből emelt distillery első ránézésre arisztokratikus benyomást kelt az emberben, tornya pedig leginkább egy borsszóró emlékét ébreszti fel a memóriánkban. 

Két testvér alapította a lepárlót: John Grant ügyvéd volt, bátyja, James gabonakereskedő. James még egy harcias skót lázadásban is részt vett a Grant klán élén, mielőtt elszánta volna magát a lepárló megalapítására. 

A fivérek jobb helyszínt keresve sem találhattak volna a Glen Grant lepárlónak, mert a kiszemelt területen minden adott volt a whiskykészítéshez. A Glen Grant patak mindig friss és kristálytiszta vizet biztosított a cefrézéshez, és vízienergiával látta el a lepárlót. Moray földjei sem voltak messze, és dúskáltak a gabonában. És ha mindez még nem lett volna elég Grantéknek, 1858-ban már gőzmozdony is járt Rothesban, így a vasúti útvonalon száguldottak a nemes whiskyvel teli Glen Grant hordók (és az üres hordókat is leszállította nekik a menetrend szerinti járat).

2001 és 2006 között a Pernod Ricard tulajdonában volt a cég, aztán az olasz Gruppo Campari portfóliójának részévé vált.

Rendezés:
Cikkszám: R6120
Utolsó 1 db raktáron
59.999 Ft