Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Filliers

Filliers

A modern gin előfutárának számító gin otthona Belgium. A kelet-flandriai Deinzében alapították a Filliers Distillery-t. A lepárló históriája a 18. század végén kezdődött. A Filliers család tagjai ősi nemzedékekre visszamenően földművesként dolgoztak. A forró nyarakon gabonát termesztettek, a létrejövő felesleget pedig elrakták télre. Idővel megfogalmazódott bennük egy izgalmas ötlet: mi lenne, ha a maradék gabonából jenevert desztillálnának?

Az 1792-ben született Karel Lodewijk Filliers egészen a 19. század elejéig a Filliers gazdaság tulajdonosa volt. Az innovációkra fogékony Karel felvetette, hogy a gabonafeleslegből érdemes lenne a feladatokban szegény téli időszakban készíteni egy minőségi párlatot, így született az első jenever Fillierséknél. Karel lett a família első nagy lepárlómestere, útjára indítva egy öt generáción átívelő tradíciót, amely napjainkban, a 21. században is tart.

A Filliers lepárló hivatalos alapítási éve 1880. Ekkor Kamiel Filliers, Karel követője beszerzett egy gőzgépet, és az apró családi biznisz egy nagyobb léptékű lepárlóvá lépett elő. A következő nagy fordulópontnak 1920 bizonyult, amikor Firmin Filliers egy Belgiumba érkező angol barátja tiszteletére desztillált gint. Így került a palackba egy briliáns párlat, amely a Fillers lepárló hagyomány valamennyi pompás zamatát felvonultatta. Ez a recept lett az alapja a Filliers Original Dry Ginnek.

Rendezés:
Cikkszám: R2901
Rendelhető
13.490 Ft
Cikkszám: R4258
Rendelhető
11.990 Ft