Eminente rumok
Megújult komplexitás. Ez lehetne az Eminente Rum jelszava, mert César Martí a klasszikus 19. századi rumból merített ihletet. Martí újsütető komplexitást adott a közép-kubai rumnak azáltal, hogy elsajátította az érlelés és az aguardiente -a kubai cukornád eaux-de-vie-je– keverésének művészetét.
Az Eminente rumok Kubában, a helyiek szerint krokodil alakú szigeten készülnek. Az itt élőknek ez a rémületes, mégis erőt sugárzó állat a szimbóluma, mert megtestesíti a kubai feltérképezetlen természet izgalmas oldalát.
„–Kultúrát, hagyományt és a kubai rum művészetét akartam közvetíteni az Eminente révén”– vallja César Martí, az Eminente alapítója. Martí a legfiatalabb kubai maestro ronero a kubai rumszcénában. Már gyermekkorától kezdve imádta az édes italtm és ez a rajongás végigkísérte felnőtt életét is. Ameddig a szem ellátott, mindenhol cukornádföldek vették körül Césart. Martí a nagyszüleitől és anyai családjától tanult mesterséget vitte tovább, akiknek minden a kisujjban volt a cukoriparról. César apait-anyait bevetett, hogy fáradtságot nem ismerve a lehető legmagasabb minőségű rumot hozzon létre.
César mindössze kilenc év alatt érte el a Maestro Ronero címet, ami Kubában páratlan eseménynek számít, és különleges képességekről, kiváló ízlésről árulkodik.
César mesteri itala, az Eminente új mércét állít fel a 70%-ban érlelt aguardientesből, amely igen magas arány a kubai rumok között.