Douglas Laing skót whisky
Semmit sem adunk hozzá, és semmit sem veszünk el belőle. Ez az a whisky filozófia, amellyel a Douglas Laing hosszú évtizedek óta rendületlenül magához csalogatja a whisky zarándokait. Jó ideje nemes és dicső dramokat hívnak életre az érlelőhordókból, és párlataik zamatában érezhető a minőség iránti elkötelezettség.
A vállalat alapítója, Fred Douglas Laing mindig kapható volt arra, hogy megízleljen pár kortyot a jobbnál jobb scotchok zamatából. A sikeréhes whiskylovag belevágott egy nagy kalandba! A Királyi Légierőnél (Royal Air Force) tett második világháborús szolgálata után amerikai barátjával létrehozott egy nyerő márkanevet (kezdetben a King of Scots-ot), plusz első lépésként vásárolt néhány scotch érlelőhordót. Douglas Laing jó érzékkel menedzselte a bizniszt, egyre kiugróbb eladásokat ért el, így kicsivel később már Skócia legrangosabb lepárlóival köthetett szerződéseket (sokukkal a vállalat a mai napig együttműködik). Az alapító leleményességét jól jellemzi, hogy önképzéssel sajátította el a whiskyblendelés tudományát, és a sikerekből-kudarcokból egyaránt tanulva alakított ki egészen izgalmas aromakaraktereket, amelyek megreformálták a skót szeszipart.