Distillerie Caffo
A Caffo család tagjai már a 19. század utolsó évtizedétől kezdve alaposabban elmélyedtek a lepárlás mesteri fortélyaiban, azonban a kiugró sikerre még várniuk kellett pár évet. 1901-ben Sebastiano Caffo egy tehetséges lepárlómester fiaként alaposan elsajátította a szakma csínját-bínját, és átvette az akkor még Szicíliában található Sao Paolo lepárlóüzemet. Kicsivel később fivérével, Santóval szintén Szicíliában bővítették a családi bizniszt.
Hamarosan Sebastiano másik fivére, Giuseppe Caffo is visszatért Olaszországba Ausztráliából. A három testvér ekkor változtatta meg a családi vállalkozás nevét Distilleria Caffóvá, és átvették egy üzem irányítását Calabriában, pontosabban Limbadiban, amely egy hatalmas borászat területén működött.
A Vecchio Amaro del Capo gyártója, a Distillerie Caffo gyártója hivatalosan 1915-ben alapult. Ekkor vette át Giuseppe Caffo lepárlómester a főzdét Santa Veneriában. Az olasz lepárló egy gyönyörű, de nem veszélytelen helyen épült: az Etna vulkán dombjára, ami különleges zamatokat kölcsönöz a Distillerie Caffo párlatainak. Leghíresebb párlatuk, a Vecchio Amaro del Capo likőr neve egyébként a Vatikán „fejére”, azaz magára a pápára utal.