A tonik sokoldalúsága lenyűgöző
Gin és tonik. Ez a párosítás nem nevezhető újnak. Ettől függetlenül persze milliók imádják. Viszont a koktéltrendek épp úgy változnak, mint az évszakok, és ennek megfelelően az idei nyár hozott magával egy határozottan ütős koktélvariációt.
Ami akár még a téli hónapokban is üdítő kortyolgatni valóként szolgálhat egy alaposan begyújtott kályha mellett.
Espresso és tonik? De még mennyire!
A speciality kávérajongók köre egyre csak bővül, miközben mindazok, akik különösebben nem értenek a barista divathullámokhoz, sokszor értetlenül figyelik, hogy miről is van szó tulajdonképpen. Ám az idei nyár slágere mindent és mindenkit magával ragadott. Egyszerű és nagyszerű, valószínűleg pont ezért olyan népszerű. Mire gondolunk? Az espresso tonikra!
Kesernyés, savanykás, édeskés és hideg, mi az, amit ebben nem lehet szeretni? Igazság szerint sokan eleinte azt jósolták, hogy ez egy letűnő divatozás csupán, aminek maximum pár hetet adtak. Aztán hogyhogy nem, a nedű megcáfolta az előrejelzéseket és hóbortból szerelemmé vált.
A kérdés már csak az, hogy ez a nem mindennapi italkülönlegesség otthon is előállítható? Nos, nem könnyen, de megoldható igen. A siker kulcsa a minőségi alapanyag. Vagyis kávéból a világos pörkölésűt érdemes előnyben részesíteni, mert így kizárható a túlságosan kesernyés ízvilág. Az őrölt jelen esetben jobb választás, mint a késes aprítóban darált.
Miről ismerhető fel a minőségi tonik?
A különböző fajták között a kinin, a citromsav és az édesítésért felelős komponensek aránya alapján ildomos válogatni. A mediterrán alternatívák olyan összhatással rendelkeznek, ami espressohoz méltó.