A cider minden cseppje üdítően alkoholos
Az elmúlt évek egyik vitathatatlan slágere, már ami a pohárba való italokat illeti, a cider. Jött, látott és azonnal sikert aratott! Előbb a fiatalság körében, aztán mind többen tapasztalták meg a cseppjeiben rejtőző üdítő előnyöket.
A cider a nyár koccintósa?
Alapvetően kétségtelenül kánikulában üdít és frissít a legjobban, amikor behűtve igazi enyhülést hozó kortyolni valóvá válhat. Viszont sokan épp úgy, ahogy a hagyományos söröket, örömmel fogyasztják a cidert az őszi periódusban is. Különösen azért, mivel az ízesítésnek, annak a sokszínűségének hála valójában sokkalta inkább egy üdítőről, mintsem erőteljes alkoholos italról van szó. Így aztán még a zordabb időkben is kellemes ízélménnyé léphet elő.
Családi, baráti összejövetelek, együtt ebédelések vagy vacsorázások - alapvetően mindegy, hogy melyikről van szó, a lényeg, hogy ez az a típusú nedű, ami asztalra és poharakba való. Mindenkor. Minden kortya. Az, hogy kinek, melyik a kedvenc ízesítése, abszolút egyénfüggő. Bár a statisztikákat figyelembe véve, az almás cider az egyik legnépszerűbb variáció, de meglepő módon a dinnyés verzió is nagyot szólt. Szóval akinek ez a világ bejön, annak érdemes apránként végigkóstolgatni a jelentkezőket, mert így előbb-utóbb pohárba kerülhet az a variáns, ami a lehető legtökéletesebb!
A cider csak le- és behűtve az igazi?
Igen! Igazság szerint el lehet kortyolni langyosan is, de az ízek akkor jönnek ki a legteljesebb mértékben, ha a hideg hozzájárul mindehhez. Úgyhogy ha jégkockákra külön nincs is szükség a fogyasztásához, azért a hűtős előkészítés mindenképpen jó ötlet a felbontást megelőzően.