TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Christian Drouin italait a világ legjobb calvadosai között tartják számon. A Drouin család által immáron harmadik generációja működtetett vállalkozás az elmúlt évtizedekben számos rangos elismerést és kitüntetést érdemelt ki világszerte. Normandiában, Franciaország többi részétől eltérően, nincsenek szőlőültetvények. Helyette viszont gazdag gyümölcsösökkel találkozhatunk lépten-nyomon, tele lédús, apró, fanyar almával, amelyből kiváló cider (almabor), majd calvados készül. Persze nem minden ciderből lesz calvados, hiszen ez önmagában is nagyon kedvelt és frissítő ital. Az itt készülő ciderek több érdekességet is tartogatnak. Az eleve a legjobb minőségű gyümölcs préselésénél nem törekednek az elérhető maximális kihozatalra, hanem csak az igazán jó minőséget adó 60%-os szintet célozzák be. A palackokba kerülő cidert tradicionálisan nem pasztörizálják, így ekkor is tud még erjedni, ami segít a friss szénsavasság elérésében. Fontos, hogy miután ez egy élő, még érésben lévő ital, az ilyen palackokat 15 celsius fok alatt célszerű tárolni. A félédes változat 3% alkoholtartalommal bír. (Az export piacokra általában pasztőrözött verzió kerül, mert a hosszú szállítás esetében csak így lehet garantálni a minőséget.)
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!