TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A leghíresebb almából készült szeszesital a franciák gyártotta Calvados, amely nagyon jót tesz a túlterhelt gyomornak, és néhány cseppje csodálatos ízeket bont ki a feketekávéból. A Calvados tulajdonképpen nem pálinka, hanem alma-brandy, mert almabor lepárlásával készül és nem az összezúzott gyümölcsöt erjesztik meg. A lepárlás után úgy kezelik, mint a szőlőbor-párlatot, tölgyfahordóban érlelik, kicsit fűszerezik, visszahígítják 38-40 %-osra. Ezt az italt alma konyaknak is nevezhetnénk, de a szőlőbor-brandy is csak akkor nevezhető konyaknak, ha Cognac vidékén készült. Az almából készült ital is csak akkor calvados, ha Calvados vidékén készült. A Boulard Calvados kiváló minőségű valódi almapárlat, amely 120 fajta válogatott alma felhasználásával készül. A Normandia szívében található, híres Pays d'Auge régió gyümölcsöseiből származó zamatos almákból kétszeres lepárlással nyerik az üvegbe kerülő nemes párlatot, amelyet aztán tölgyfahordókban 3-tól 5 évig pihenni hagynak.
Származási hely:
i
|
Franciaország |
Régió: | Calvados >>> Pays d'Auge |
Földrajzi eredetvédettség: | Calvados |
Ital típus: | Blended |
Lepárló/ Gyártó: | Calvados Boulard Distillery |
Palackozó: | Boulard |
Alapanyag: | Alma |
Gyümölcs: | Alma |
Érlelési kategória: | Grand Solage |
Illat: | Harmonikus almás illat egy leheletnyi vaníliás aromával tarkítva.
|
Íz és lecsengés: | Íze letisztult és kellemesen gyümölcsös. Utóízében igen határozott és elegáns.
|
Szín: | Borostyánsárga |
Ezekhez ajánljuk: | Sült húsok mellé kiváló, de aperitifként is remek, magában, jégre töltve vagy tonichoz keverve.
|
Egyéb érdekesség: | 2-5 éves Calvadosok keveréke.
|
Nemzetközi elismerések, díjak: | 2011 ISW Aranyérem, 2010 IWSC Ezüstérem
|
Weboldal: |
Vélemények
Írja meg véleményét!
|
2020. 11. 25.
Sajnos nekem egyáltalán nem jött be