TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A szekszárdi Faluhely-dűlőben terméskorlátozással termelt, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon és Kadarka szőlőből készült a bor. A héjon történő erjesztés után a selection minőségű színlevek külön-külön kerültek részben első töltésű, közepes égetésű tölgyfahordókba, melyben egy évig érlelődtek. Házasításuk után további fél év érlelés, majd a palackozás következett. Sűrű szövésű, tipikus szekszárdi jegyeket hordozó borunk melyben a gyümölcs jegyek és a fűszeresség szépen elegyedik.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Pincészet: | Bodri Pincészet |
Szőlőfajta: | Bikavér |
Felhasznált szőlő: | Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Kadarka |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2021 |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Limitált kiadás: | Selection |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 16-18°C |
Ezekhez ajánljuk: | Vadhúsokhoz, sertésből és marhából készült ételekhez ajánljuk.
|
Vélemények
Írja meg véleményét!
|
2015. 02. 12.
Erőteljes, karakteres illat, érezhető tüzességgel, ízben szintén karakteres, erőteljes, de nem túlzó, a magasabb alkohol sem lóg ki belőle. Több tétellel kóstoltuk össze, közöttük is jól teljesített. Az idő múltával sem veszített ízeiből, szerintem még bőven érlelhető, az alapanyag nagyszerű ehhez is.