TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A tőzeg szerelmeseinek van egy csodálatos hírünk, hiszen a Benriach 10 Years Smoky Ten Whisky-ben nyüzsögnek a tőzeg füstös karakterei, karöltve mesés aromákkal, amik még magasabb szintre emelik az ízek szimfóniáját. A három hordós érlelésnek köszönhetően zsonganak benne a különböző zamatok, nem elég, hogy sok van belőle, de még prímán harmonizálnak is egymással. Bourbon hordókban, pirított új tölgyfahordókban, valamint jamaicai rumhordókban érlelték ezt a csodás párlatot. Mesteri vegyület ez, amiben kéz a kézben járnak az édes, érett gyümölcsös karakterek és a fűszerek mesés kompozíciója, amik kiválóan emelik ki a tőzeg isteni füstös profilját. Annyira aromagazdag és jól összekomponált italról van szó, hogy azoknak is érdemes kipróbálniuk ezt a tételt, akik nem igazán kedvelik vagy még nem kóstoltak füstös whiskyket, higgyék el nekünk, ráfognak kapni.
Származási hely:
i
|
Skócia |
Régió: | Highland >>> Speyside |
Ital típus: | Single Malt |
Lepárló/ Gyártó: | Benriach Whisky Distillery |
Palackozó: | Brown-Forman |
Érlelési idő: | 10 év |
Érlelési kategória: | Triple Wood |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Ex-Whisky hordó |
Használt hordók: | Bourbon, égetett új tölgyfahordó, jamaicai rumhordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Fogyasztását behűtve vagy kis jéggel javasoljuk. |
Illat: | Illatában aromás tőzeges füst illatok keringenek, miközben a pirított kókusz és a zöldfűszerek édesgetnek egy kortya után. |
Íz és lecsengés: | A füst itt is főszerepet játszik, majd ott cikáznak a nyelven a fahéj, a lédús őszibarack, a gyömbér és a juharszirup mámorító jegyei. Ezek a jegyek parádés harmóniája felejthetetlen ízélményt ígér minden kortyában. Lecsengése koronázza meg az egészet, a pirított árpa, a vaj és a vanília örömtáncával. |
Füstösség: | Közepesen füstös |
Szín: | Világos arany |
Ezekhez ajánljuk: | Magában fogyasztva mutatja meg igazi arcát. |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!