Babits Borászat borai, pezsgői
A tokaji aszú és szamorodni sajátos művészetet képviselnek a csúcsminőségű italok között, és a Babits Pincészetben is megízlelhetjük a mesterségbeli tudás tokaji finomságait! Ehhez persze nélkülözhetetlen a botritiszes szőlő, amelyet kézzel szednek le a szüreten, és nagy odafigyeléssel válogatják őket, hogy tényleg a tokaji aszú és szamorodni hagyományaihoz méltó királyi italok szülessenek a Babits Pincészetben.
A Babits család tagjai már IV. Béla korában is Tokaj-Hegyalja vidékén éltek. Őseik olasz telepesekként érkeztek Hegyalja szemet gyönyörködtető területére, amit ekkoriban még nem is Hegyaljának, hanem Stipulának neveztek. A család tagjai a tatárjárás utáni betelepítés idején vágtak bele a szőlőművelés és a bortermesztés művészetébe. Innentől kezdve ez lett a családi vállalkozásuk, titkos fortélyaik pedig nemzedékről nemzedékre szálltak, melynek borba álmodott eredményét napjainkban, a 21. században is élvezhetjük. A Babits Pincészet célja a magas minőségű borok rajongóinak maximális kiszolgálása, és a klasszikus magyar borkultúra hagyományainak tisztelete.
Tokaj-Hegyalja a Tokaji Aszúnak, illetve az édes és száraz Szamorodninak köszönheti világhírét. A nemes borok kvintesszenciális alapanyaga a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály, amelyből a Babits Pincészet szakemberei varázsolnak csodás borokat, melyeket megvásárolhat lejjebb görgetve!