TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Az Auchentoshan lepárló nem egy világvégi skót mezőn fekszik, mint ahogy azt egy skót lepárlótól elvárnánk, hanem Glasgow városában működik. Ezt egyik fő jellemzőjükként is sokszor említik, az Auchentoshan része a városnak, és a város része az Auchentoshannak, úgy mondják, itt találkozik a kézműves minőség, és a városiakat jellemző progresszív gondolkodásmód. Az itt készült whiskyk jellemzője a háromszori lepárlás, ez ugyan egy drágább megoldás, de a cég úgy gondolja, csak így lehet igazán minőségi terméket előállítani. Az első osztályú alföldi malátából készült párlat ezután 12 évig érlelődik, ezalatt igazán különleges és csábító aromákkal gazdagodik. Az itt készült termékeknek kétségtelenül van egy jellegzetes, meghatározó, pirított mandulás, karamelles, édes malátás ízvilága. Különleges ital, mindenképp érdemes egy próbát tennünk vele.
Származási hely:
i
|
Skócia |
Régió: | Lowland |
Ital típus: | Single Malt |
Lepárló/ Gyártó: | Auchentoshan Whisky Distillery |
Palackozó: | Morrison Bowmore Distillers |
Alapanyag: | Árpa |
Érlelési idő: | 12 év |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 18-20°C-on, jól behűtve vagy kevés jéggel |
Illat: | A gazdag citrusosság mellett, diós jegyzetek is megjelennek, melyet a Créme brulee bársonyos édessége követ. |
Íz és lecsengés: | Bársonyos, édes ízében a mandarin és lime karaktere ölt testet. Lecsengése kellemesen száraz, melyben gyömbéres karakter bontakozik ki. |
Szín: | Aranyló méz |
Ezekhez ajánljuk: | Magában fogyasztva és jégre töltve is remek. |
Egyéb érdekesség: | A whisky-t háromszori lepárlás után kezdik érlelni. |
Weboldal: |
Vélemények
Írja meg véleményét!
|
2021. 03. 25.
Az első korty alkoholos, erős. Itt nem szabad megfutamodni az italtól! A második kortyban már nagyon kedves, vaníliás, ellazít. A harmadik kortyban már a vanília édessége után jön a lime lecsengés. Ez már kellemesen felmelegít. A kemény nyitás után kényelmes, kényeztető.
|
2018. 02. 11.
Érdekes íze van, elsőre nem tetszett, második kóstolásnál már elviseltem, végül rájottem hogy kifejezetten finom, csak furcsa. Haverok ugyanígy éreztek vele kapcsolatban.