Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Arran

Arran

Az Arran Distillery napjainkban az Arran-sziget egyetlen lepárlója, de nem mindig volt ez így: az 1800-as évek elején még sok apró üzem működött a költői szépségű földdarabon, és számtalan stillben született olyan whisky, amiről már ekkor is csak szuperlatívuszokban beszéltek (viszont még nem minden Arran-szigeti lepárló rendelkezett engedéllyel).

Az Arran Distillery Lochranzában, a sziget északi végén épült 1995-ben (a tervek szerint az Arran Whiskynek lesz egy másik lepárlója is Laggban, a sziget másik végén). 1997-ben nyitotta meg kapuit az Arran látogatóközpont, ahol hamarosan tiszteletét tette II. Erzsébet brit királynő is, és a vállalat két hordót szentelt a királyi családnak, Vilmosnak és Harry hercegnek.

1998 fordulópont volt a szigeten készült whisky történelmében. Ekkor nyitották meg az első legálisan készített palackot az Arran lepárlójában. A neves alkalomnak köszönhetően Ewan McGregor, a híres skót színész is tiszteletét tette a lepárlóban. Az Arran Distilleryben mindig tradicionális skót árpát használnak a whiskykészítéshez, és Oregon fenyőből készített washback tartályokban zajlik a whiskyk erjesztése. Az Arran whiskyk desztillálása magas hattyúnyakkal rendelkező stillekben történik, a párlatokat pedig olyan Bourbon-, Sherry és más hordókban érlelik, amelyek korábban kiemelkedő minőségű italokat tartalmaztak.  A hordókat alkotó porózus fán keresztül általában a párlatok 2%-a távozik éves szinten, és az „angyalok jussa” lesz, mert nekik is meg kell kóstolni ezt a különleges whisky-t!

2006-ban indult útjára a portfólió legfelkapottabb tétele, az Arran 10 Years Whisky, amely 46%-os alkoholtartalommal, hűtve szűrés nélkül került forgalomba. 2010-ben ezt a finom italt követte a brand másik aduásza, az Arran 14 Years Whisky, 2016-ban pedig beindult a harmadik nagyszerű whisky, az Arran 18 Years karrierje is a whisky világában!

Rendezés:
Cikkszám: R0648
Raktáron
15.690 Ft
Cikkszám: R1927
Utolsó 2 db raktáron
44.999 Ft
Cikkszám: R1182
Raktáron
12.790 Ft
Cikkszám: R1623
Utolsó 2 db raktáron
6.790 Ft
Cikkszám: R2625
Raktáron
11.990 Ft
Cikkszám: R4468
Raktáron
7.690 Ft