TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Az Árpád Dupla Ágyas Barack Pálinka az egyik kedvencünk. Ki nem szeretné nagymamáink házi baracklekvárjának semmivel sem összetéveszthető citrusos édességét. Ha felbontunk egy palackkal a dupla ágyas barackból az egész szobát betölti a barack jellegzetes lekváros aromája, melyet úgy szeretünk. Az intenzív aromák mellett ízére sem panaszkodhatunk, hisz kóstolásakor az egész szájunkat kitöltő gazdag édes gyümölcsösség tölti meg. A háttérben csekély magkarakter és citrusos jelleg gondoskodik a megfelelő komplexitásról. Az aszalt sárgabarackon történő érlelésnek köszönhetően színe ragyogó aranysárga lett, így zamata és illata megtelt a gyümölcs pompás eszenciáival.
A termékcsalád nevének eredete maga az előállítási eljárásból adódik. Az alap pálinkát kétféle pálinka házasításából nyerik. A házasítást követően a 80% alkoholtartalmú alap pálinkát külön-külön kétféle gyümölcságyon érlelik minimum 12 hónapig. Első ütemben friss gyümölcsön hozzávetőlegesen 6 hónapig, majd a kellő szín, íz és édesség elérését követően áthelyezik aszalványra az ízek lekerekítése érdekében.
Ágyas pálinka duplán ágyazva az Árpád Pálinka egyedi fejlesztése. A pálinkák desztilláláshoz literenként minimum 12 kg gyümölcsöt használnak fel és még további 6 kg aszalt és friss gyümölcsöt az ágyazáshoz. Ezzel a technológiával sikerült a napjaink közkedvelt íz világú ágyas pálinkáknál megszokott lágy, krémes, gyümölcsös íz világot még tovább fokozni, és egy páratlan íz világú ágyas pálinkát megalkotni. A terméket a gyártás végén óvatosan szűrik, ennek ellenére hosszabb ideig történő mozdulatlanság esetén a gyümölcsrostok leülepednek a palack aljára. Ebből kifolyólag a termék címkéjén feltüntetésre került a „SZŰRETLEN” szó és a „SZŰRETLEN pálinka” jelző.
A termékcsalád nevének eredete maga az előállítási eljárásból adódik. Az alap pálinkát kétféle pálinka házasításából nyerik. A házasítást követően a 80% alkoholtartalmú alap pálinkát külön-külön kétféle gyümölcságyon érlelik minimum 12 hónapig. Első ütemben friss gyümölcsön hozzávetőlegesen 6 hónapig, majd a kellő szín, íz és édesség elérését követően áthelyezik aszalványra az ízek lekerekítése érdekében.
Ágyas pálinka duplán ágyazva az Árpád Pálinka egyedi fejlesztése. A pálinkák desztilláláshoz literenként minimum 12 kg gyümölcsöt használnak fel és még további 6 kg aszalt és friss gyümölcsöt az ágyazáshoz. Ezzel a technológiával sikerült a napjaink közkedvelt íz világú ágyas pálinkáknál megszokott lágy, krémes, gyümölcsös íz világot még tovább fokozni, és egy páratlan íz világú ágyas pálinkát megalkotni. A terméket a gyártás végén óvatosan szűrik, ennek ellenére hosszabb ideig történő mozdulatlanság esetén a gyümölcsrostok leülepednek a palack aljára. Ebből kifolyólag a termék címkéjén feltüntetésre került a „SZŰRETLEN” szó és a „SZŰRETLEN pálinka” jelző.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Ital típus: | Ágyas pálinka |
Pálinkafőzde: | Árpád Pálinkafőzde |
Gyümölcs: | Barack |
Érlelési idő: | 1.5 év |
Érlelés módja: | Gyümölcságyon érlelt |
Limitált kiadás: | Különleges kiadás |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 16-19°C |
Szín: | Telt baracksárga |
Ezekhez ajánljuk: | Nagymamáink fél baracklekváros palacsintához tökéletes választás. |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!