Anthon Berg csokoládé különlegességek
Az első falat Anthon Berg csoki 1884-ben jelent meg Dániában, azóta pedig a brand mindent megtett, hogy megédesítse a csokirajongók életét! Az Anthon Berg csokik a vállalat filozófiája szerint az élet élvezetéről szólnak, és azért készülnek, hogy az emberek a világ mind a négy sarkában élvezhessék a dán csokoládé magával ragadó varázsát. Mint minden igazi tündérmese, a csokibrand története is egy véletlennel kezdődött 1884-ben.
A 19. század végére a csokoládé egyre populárisabb termékké vált egész Európában. Ettől felbátorodva az eredetileg zöldséges Anthon Berg úgy döntött, szerencsét próbál a csokikészítésben sokat emlegetetett kakaóbabokkal. Hamarosan a koppenhágai boltja már a csokoládé által vívott ki magának hírnevet, és extra látványosságnak számított a városban, amit nem lehetett kihagyni az ide látogatóknak. Az üzlet olyan jól ment, hogy hamarosan kígyózó sorok alakultak ki Anthon Berg üzlete előtt, a várakozás idejét azonban megédesítette az a pompás csoki, amit a vendégek odabenn kaparinthattak meg! Ráadásul a derék Anthon munkatársai olykor apró kis marcipáncsoki-kóstolókkal kedveskedtek a régóta várakozóknak, így mindenki mosollyal az arcán léphette át az üzlet küszöbét, ami már ekkor is egészen kiváló üzletpolitikának bizonyult.