Andrássy Pincészet

Andrássy Tokaji Pincészet
Az Tokaji borvidék egyik közkedvelt pincészete az Andrássy Pincészet 1999 szeptemberében alakult, az Andrássy család Tarcali kúria épületében. Az 1999-es évben rendkívül kimagasló minőségű szőlő és aszúszem termett, így a pincészet megalakulását követően máris kiváló tokaji borokkal jelentek meg a piacon. A tokaji borászat bővítésére a 2003-as évben került sor, mikor is Az egykori kúria gazdasági épületei helyén az eredeti pince felett 865 m2 hasznos alapterületű borászati üzem építését kezdték meg , ahol 2005-ben már a saját termőterületről származó szőlőszemek feldolgozása folyt.
Az Andrássy Pincészet indulásakor még nem rendelkezett saját földterülettel, ezért csak felvásárolt szőlőből és aszúszemekből készültek a kiváló tokaji borok. A 2000-es szőlőtermés ismételten kimagasló minőségeket produkált, így újból remek aszúszemekből készíthettünk prémium tokaji aszú borainkat.
Az idő igazolta döntésüket, a kezdeti nehézségek ellenére kár lett volna kihagyni ezt a két csodálatos évjáratot. Az eredeti pince felett megépített 865 m2 hasznos alapterületű borászati üzemben 2005 őszétől már itt dolgozták fel a saját területünkről származó termést.
Az új tokaji borászat nem kevesebb mint 2000 hektoliter tartályos kapacitással, és az alatta elhelyezkedő 400 éves pincében 500 hektoliteres fahordós tárolótérrel rendelkezik. A megépített modern Andrássy borászatban megvalósul a szőlő optimális idejű feldolgozásának a lehetősége, a gyors bogyózás, préselés után a számítógép vezérelte tartályokban folyik az erjesztés. Rendelkezésre állnak a borkezelés gépei, valamint a mosó- töltő- címkéző gépsor lehetővé teszi, hogy a teljes bortermelésünket palackozzanak. Így évjárattól függően 120–170 000 palackbort készítenek évente. Az Andrássy legkeveltebb tokaji borai: A 3 puttyonyos tokaji aszú, 4 puttonyos tokaji aszú, 5 puttyonyos tokaji aszú, 6 puttonyos tokaji aszú, a tokaji furmint, hárslevelű és szamorodni, valamint a késői szüreteléső tokaji hárslevelű.
Az Önnek legmegfelelőbb italok megtalálásához kérem használja az alábbi szűrőt!
Árkategória:
Ital fajta:
Szín:
Jelleg:
Szőlőfajta:
Kiszerelés fajtája:
Díszdoboz:
Rendezés:
Kiemelt Akcióink
Mintabolt Nyitva Tartás
1095 Budapest,
Soroksári út 20/A
Mintaboltunk száma:
+36-30-827-6878

Hétfő: 10-18
Kedd: 10-18
Szerda: 10-18
Csütörtök: 10-18
Péntek: 10-18
Hétvégén Zárva
Gyorskereső
Ital fajta:
Díszdoboz:
Termék összehasonlító
Facebook helye
Kiemelt partnereink
Kosár
Szállítási módok