TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Brazília felkerült a gin nagy világtérképére! Az Amazzoni Latin-Amerika legtöbb díjjal rendelkező ginje, és az ország legnagyobb kézműves lepárlójából származik. Az Amazonas földjén az Amazzoni olyan helyi komponensekből készíti italait, mint az erről a földről származó borókabogyó, a babér, a citrom, a koriander, a mandarin vagy a rózsabors. A gin alkotói elkötelezettek abban, hogy mindig helyi egzotikus ízeket használjanak, így kapott szerepet párlataikban az amazóniai erdő szívéből származó kakaó, a brazil dió, a maxixe, a victoria regia és a cipo cravó.
Az Amazzoni történetében minden egy ősi kávéültetvényes birtokon kezdődött, itt jött létre a vállalat lepárlóüzeme. Ez gyakorlatilag egy 18. századi farm, folyók és pálmafákkal övezve, a hatalmas síkságok, mezők és halgazdaságok keresztmetszetében – amolyan brazil módra. A kifejezetten ginkészítésre alapított Amazzoni a Paraíba-völgyben található, Rio de Janeiro államban. A cég alapítója, Arturo Isola szerelemből és kalandvágyból emigrált szülővárosából, Genovából Brazíliába. Végzettsége szerint építész és tervező volt, szenvedélyei miatt azonban festő és világjáró lett belőle. Rio de Janeiróban megalapította a saját bárját a kedvenc italaival. Aztán a fiatal „alkimista” úgy döntött, ideje előrukkolnia a saját gyömbérsörével és ginjével!
„Abból élünk, amit termesztünk” – bölcs apja mindig ezt mondogatta Arturónak, aki az Amazzoni első – vagy inkább nulladik – lépéseként egy mandarinfát ültetett a Cachoeira Farmra; érezte, hogy a fa gyümölcsei jól jönnek majd a ginkészítés macerálási szakaszában. Rengeteg gint ivott a régi és az új világban, Olaszországban és Brazíliában, ezért kitalált egy mennyei ízű párlatot, amely brazil zamatokból építkezik!
A Rio Negro Gin a brazil márka második nagy ginje. Kiemeli a boróka, a citrom és a koriander jegyzeteit, emellett kicsit a háttérbe szorítja az eredeti ginben markánsabb maxixe-ot és a cipó cravót. Másfelől bivalyerős, 51%-os alkoholtartalommal palackozták, egy merészebb ízprofillal, amely mesés árnyalatokkal gyarapítja a brazil ízekre hangolt koktélokat.
Miért Rio Negro, azaz „fekete folyó”? Azért, mert egyedi zamat gyanánt a gin ízei közé bekerült a kakaó, amely teljesen friss ritmust és irányt szab a gines aromák áradásának! Ettől lesz olyan „igazán brazil”.
Származási hely:
i
|
Brazília |
Lepárló/ Gyártó: | Amazzoni Gin Distillery |
Palackozó: | Amazzoni Gin Distillery |
Alapanyag: | Gabonaszesz |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Kevés jégretöltve, vagy szobahőmérsékleten is remek élményt biztosít |
Illat: | Illatában összesimul a boróka és a koriander, megbolondítva az alapillatot egy kis kakaóval, naranccsal és citrommal. |
Íz és lecsengés: | Ízében együtt örvénylik a szánkban a boróka és a koriander. Közben a narancs édessége és a citrom keserűsége ellenpontozza az eddigi aromatikus élményeket, egy kis kakaóval és borókás fenyő-keserűséggel.
Lecsengésében élvezetesen árad a kakaó édessége, együtt a fenyő keserűségének kontrasztjával. |
Szín: | Kristálytiszta |
Ezekhez ajánljuk: | Remek alapanyaga kevert italoknak, koktéloknak, de önmagában fogyasztva is remek ízekkel csábít. |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!