Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Aman Anejo El Profesor Tequila [0,7L|40%]

Ár:
72.990 Ft (57.472 Ft + ÁFA)
Gyártó: Aman
Termék árukódja: R6075
iDrinks.hu - Központi Raktár question_mark Utolsó 1 db raktáron
iDrinks.hu - Lipótváros question_mark Utolsó 2 db raktáron
iDrinks.hu - Ferencváros question_mark Jelenleg nincs készleten!
iDrinks.hu - Hegyvidék question_mark Jelenleg nincs készleten!
A termékért járó hűségpont: 365
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 104.271,43 Ft/liter
Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

Miért éppen El Profesor? Mert az Aman Tequila atyja, Gerardo Madrigal egy matematikaprofesszor, aki szenvedélyétől hajtva lett tequilero, és beleszeretett a tequilakészítés mesterségébe! Nem állított fel furmányos egyenleteket a létező legjobb tequila elkészítésére, inkább követte a régi hagyományokat, és egy-két innovatív csavarral dobja fel a jól bevált receptúrákat, hogy megmutassa, a tequila világában is lehet újat mondani, azaz kettő meg kettő bizony néha lehet öt! Az Aman tequilák készítéséhez használt Blue Weber agávét Nayaritban termesztik, Gerardo professzor családi földjén, valahol a mexikói vadonban. Jalisco környékén, ahol a világ legjobb tequilái születnek! Az Aman Anejo El Profesor Tequila kiszerelését tekintve kiemelkedik a tequilák tömegéből: szemet delejező formavilága extra elegáns benyomást kelt az emberben. Ez az egyetlen Rose Gold gradiens-fémezett tequilapalack a világon. A modern palack formavezetése egyébként a Coára utal, arra az éles vágóeszközre, amellyel a forró mezőkön a jimadorok, az agévé aratás szakavatott mesterei levágják az agávénövényről a felesleget, hogy megkaparintsák az arannyal felérő esszenciát, a csodás piñast, amiből minden tequila csodája fakad. A vizuálisan lehengerlő palackot a természet vadsága és elegáns ragyogása inspirálta, stilizáltan hegyes agávé formákkal és kortárs, karcsú kialakítással. A palack tényleg olyan, mint egy igazi műalkotás, amit büszkén megmutathatunk az esztétikumra fogékony tequilakedvelőknek. Az üveg vonalvezetése leginkább szobrászati alkotásnak látszik, a függőleges forma kihangsúlyozza az innovatív fémes csillogású gradienst a palack oldalán. Szóval már a külcsíny sem hétköznapi, és akkor ott van még a belbecs: kurkumás, yuzus, agávés és sáfrányos komplexitással… Az Aman Añejo El Profesor Tequila bizsergetően bámulatos, a sütőfűszerek jelenléte pedig izgalmasan keveredik az agávé édességével ebben a tanítanivalóan tökéletes tequilában. Az érlelt tequila magasabb minőséget, stílusosabb zamatot képvisel, mint a Blanco vagy Oro változatok! Érdemes beszerezni tehát egy kiforrott, ízeit a hordóban kibontakoztató tequilát – az Aman Añejo El Profesor Tequilát! Egy aranyló, szalmaszínben felvillanó tequila az Aman Añejo, felvonultatja a szokatlan ízek seregét a yuzuhéjtól kezdve a sáfrány ízén át a kurkumáig. A palack olyan, akár a Coa vágóeszköz – ez a jimadorok eszköztárának legfontosabb tagja, mert megszabadítja az agávénövényt a sallangtól, hogy életerős tequilává alakulhasson át. Minden azzal kezdődik, amikor a legínycsiklandozóbb tequilazamatot adó Blue Weber agávé „jimado” lesz: a képzett jimadorok levágják a növényről a gigászi leveleket, hogy csak a szív maradjon meg. A Coa vágószerszám egy édes piñast hoz felszínre, amely a tequila alapja. Az „añejo” kifejezés jelzi, hogy egy hordós érlelésű, csodás tequila rejlik a palackban. Legalább 12 hosszú hónapig pihen, rendszerint Bourbon hordóban, de vannak olyan añejók, amelyek akár 3 évig is érlelődnek a hordók gyomrában. Ez egy atmoszférateremtő, érett tequila. A legjobb egy minőségi szivarral együtt kortyolgatni a naplementében, a lobogó tűz mellett…Mintha az agávé aratására készülő keménykötésű jimadorok egyike lennénk!
Származási hely:information_mark Mexikó
Régió: Jalisco
Ital típus: Anejo
Lepárló/ Gyártó: Aman Tequila Distillery
Palackozó: Aman Tequila Distillery
Alapanyag: Agavé
Érlelési kategória: Double Wood
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Ex-Whisky hordó
Használt hordók: Francia tölgy
Limitált kiadás: Limitált kiadás
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
Szobahőmérsékleten, és enyhén lehűtve is csodálatos élményt nyújt.
Illat:
Illatában táncot jár a yuzu héj, a vérpezsdítő kurkuma és a sáfrány. Felvillan a kerti fűszernövények illatörvénye, és egy kis vajas pirítóst is kapunk az első illatolás során.
Íz és lecsengés:
Ízében főszereplő a zöld tea citrommal, fahéjjal, a virgonc szerecsendióval, testet-lelket felébresztő fűszerekkel és karamellás gofrival, valamint egy kis vajkaramellával. Lecsengésében teret kapnak az édes sütőfűszerek, a ropogós agávé.
Szín: Borostyán
Ezekhez ajánljuk:
Önmagában mutatja meg a varázslatosan csodálatos ízvilágát.
Egyéb érdekesség:
Ez a párlat alapító 15 éves szakmai oktatásának állít emléket. Ez a párlat jelképezi az ő értékeit: kitartás, állhatatosság, ambíció, elszántság, remény, kedvesség és szeretet.
Weboldal: www.tequilaaman.com

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!