Etyeki Kúria Borászat
1996 óriási fordulatot hozott az etyeki Öreghegy életébe: ekkor kezdte működését az Etyeki Kúria, 2 hektáros szőlőterülettel. A pincészet olyan elánnal vetette bele magát a szőlőtermesztés művészetébe és a kiemelkedően finom borok készítésébe, hogy hamarosan ez lett a borvidék legnépszerűbb borászata. A 150 éves sváb pince fölött kialakítottak egy korszerű feldolgozóüzemet. Ehhez egy hangulatos borkóstoló helyiség társult: itt az etyeki borok rajongói megízlelhetik a legfinomabb tételeket, amely a dűlők folyékony aranyából készítenek! Kevesen tudják, de az Etyek-Budai borvidéken telepítettek először Magyarországon Pinot Noir szőlőt, és az ebből készített bor világraszóló díjakat és elismeréseket hoztak az Etyeki Kúriának!
2009 ugyancsak emlékezetes év a borászat életében, hiszen a nemzetközi piacra lépés terén szerves együttműködés alakult ki a pincészet és az osztrák-magyar határon működő trausdorfi Esterházy borászattal. Ebben az esztendőben lett Mérész Sándor a vállalat főborásza, aki Matolcsy Sára és Babarczi László segítségével valósággal forradalmasította a borászat termelését, és minden korábbinál modernebb alapokra helyzete az itt zajló borkészítést.