Zonin Pincészet
Hét nemzedék. Igen, ilyen régóta készítenek nemes borokat a Zonin birtokain!
Minden 1821-ben kezdődött Gamberallában, Vicenza tartományban, ahol a római idők óta szőlőt termesztenek. A Zonin család már ekkor szerves kapcsolatban állt a szőlőtermesztés tudományával. Jó munkához idő kell, és ez a Zoninra is igaz: közel 100 esztendőt kellett várni az igazi áttörést jelentő forradalomra! Domenico Zonin fejlesztő munkája nyomán vált csúcsminőségűvé a szőlőültetvény. A következő mérföldkő Gianni Zoninhoz és az 1960-as évekhez kötődik. Ekkor csatlakozott a céghez Domenico unokaöccse, és 1967-ben ő lett a társaság elnöke. Gianni káprázatos célt tűzött ki maga elé: úgy döntött, hogy életre hívja a legjobb olasz régiókból származó bort.
Gianni olyannyira sikeres lett a borászat világában, hogy 1976-ban már az amerikai Barboursville Szőlőbirtokot is megvásárolta. Ezáltal valóra váltotta Thomas Jefferson, a korábbi amerikai elnök vágyát, aki arra szomjazott, hogy Virginia dűlőin világszínvonalú bor teremjen.