Manapság persze már inkább csak a hagyományok tisztelete, a marketing és a prémium minőség hangsúlyozása okán használnak viaszt, zömében különleges, drága, kisebb szériákban készülő italok esetében. Van azonban egy-két kivétel, ezek közül a legismertebb talán a Makers Mark bourbon whiskey. E nagyszerű bourbon esetében, dacára a meglehetősen nagy volumenű gyártásnak, a mai napig is kézzel történik a palackok viaszozása. Ezt gyakorlott szakemberek végzik a gyártósoron, sokkal gyorsabban, mint ahogy azt kívül állóként lehetségesnek gondoljuk. (Percenként 125 palackot viaszoznak be, persze ezt nem egyetlen ember végzi...) A felhasznált viasz is különleges, a gyártóra jellemző vörös viasz csak mintegy 350 fokon olvad, ezzel biztosítják, hogy a már lezárt palackon található viaszréteg semmiképp sem olvadhat, sérülhet meg a későbbiekben.

Ezt a viaszt a gyártó 1958 óta alkalmazza, létrehozása Tom Hammond nevéhez kapcsolódik, aki négy hónapig kísérletezett, mire megtalálta a megfelelő formulát. Bár a viasz különleges, és a viaszozást végző szakemberek is profik, a palackok bevonata mégsem tökéletesen egyforma, ami a mai tömeggyártásban mindenképp érdekes és különleges színfolt, büszke is erre az egyediségre a gyártó.
Talán nem is érdemtelenül, hiszen ez az üveg ezzel a vörös viaszkupakkal valóban szemet gyönyörködtető látvány, mi sem javasolhatunk mást, mint hogy tartsunk belőle otthon egy palacknyit, méghozzá valamilyen szem előtt lévő polcon...