vodka
Április 10-A nap, amikor minden rózsaszín! - A pink nemzetközi napja
„A rózsaszín nem csak egy szín. Egy sajátos hozzáállás!” -vallja a lelkivilágunkat felüdítő színárnyalatról napjaink egyik menő énekesnője, Miley Cyrus. Mondása különösen aktuális most, hiszen már csak párat kell aludni a pink világnapjáig, amit a maga teljes egészében a rózsaszín árnyalatnak szentelnek.
Nem is ünnepelhetnénk méltóbb módon a pink nemzetközi napját, mint a legjobb pink párlatok és sörök seregszemléjével!
Március 24-Nemzetközi Koktél Nap, tavaszias koktélokkal
Március 24 a Nemzetközi Koktél Napja, így tökéletes alkalom arra, hogy pár vérpezsdítő tavaszi koktéllal ünnepeljük az érkezését. A tavaszi koktélok üdítő csavart hoznak az egyre melegebb napok pezsgésébe.
A leleményesebb bármixerek előszeretettel vetnek be ilyenkor szezonális gyümölcsöket, fűszernövényeket és virágosabb ízeket. Valami felemelő, amikor összeolvad a koktélokban a zamatos citrusosság a virágos árnyalatokkal, és minden ízletes korty a tavasz élettől lüktető esszenciáját ünnepli. Azok a legjobb összetevők, amelyek már könnyedségükkel, szellőszerű finomságukkal is lenyűgözik az embert egy tavaszi cocktailpartyn.
Mutatunk pár pompás receptet a Nemzetközi Koktél Napjára. Néhány olyan isteni iDrinks-es ital bemutatásával együtt, amelyek pompás komponensei lehetnek a tavaszi koktéloknak!
7 édesen örvénylő ital, amivel élmény lesz a nőnap!
A klasszikus virág és édesség kombináció sokaknál már unalmas, ezért szeretnénk valami extra érdekességgel feldobni a nőnapi ajándékozást. Szerencsés helyzetben van, ha szerelme, édesanyja, nagymamája vagy kolléganője szereti az édesen áramló likőröket, a finomságával elbűvölő rumokat vagy a málnás-csokis egzotikus párlatokat.
Mert az iDrinks üzleteinek széles választékában megtalálja a szerettei számára legfinomabb italokat nőnapra. Adunk pár ötlet arra, idén milyen édes italokkal tegye emlékezetessé március 8-át!
Jégvilágok, ahová elkelne egy forró ital - 2.rész: A sarkvidéki szörny Harahorn Ginjétől az Aranyláz aranyló Au Premium Vodkájáig
Vannak olyan filmesek, akik képesek felejthetetlenül fantasztikus filmet varázsolni a jeges időből, a tél hideg érintéséből. Ilyen a horrorguru David Cronenberg, aki egy sarki kutatóállomáson hozza össze az alakváltót Kurt Russell kutatóival, vagy Alejandro Inarritu, aki vadnyugati környezetben, egy jeges világban sző túlélősztorit Leonardo DiCaprio hőse köré. És akkor még ott van a hideg orosz forradalom idején játszódó Doktor Zsivágó szerelmes filmje, vagy a Fargo téli emberrablásos sztorija. Chaplin aranylázban égő éhező alaszkai csavargójáról nem is beszélve.
Van egy közös mozzanat ezekben a hideg helyszínen játszódó alkotásokban: önmagukban is mesteriek, azonban még frenetikusabb élménnyé válnak, ha a nagy hidegben egy lélekmelengető italt is megkóstolunk hozzájuk, amely segít a téli zimankós napok átvészelésében.
Összegyűjtöttük a fagyos filmekhez pár „tüzes vizet”, amelyek mosolyt rajzolnak az arcunkra a hosszú téli estéken!
5 farsangi jelmez fergeteges italokkal
Egyre közelebb kerülünk farsanghoz, a tél száműzéséhez és a tavasz közeledéséhez. Ilyenkor színpompás jelmezeket húzunk, és vidám bulin intünk búcsút a kíméletlen télnek, a hidegnek és a jégnek. A régi idők embere a babonák nyomán jelmezt öltött a cél elérése érdekében, bár ez a klasszikus szokás mára egy vidámabb, gondűzőbb mulatsággá alakult.
Sok jelmez otthon is elkészíthető. Minden bulit magasabb élvezeti szintre emel, ha egy jelmezünkhöz illő pompás párlattal a kezünkben érkezünk a farsangi bálba.
Adunk pár ötletet ahhoz, hogy minél könnyebben hozzuk össze a jelmezt, és az ehhez tökéletesen passzoló nedűvel emeljük az est fényét a farsangi bulin!
Farsang idején az ember látványos, vicces maszkot ölt. Mert így lehet megkaparintani a dobogó csúcsát a jelmezversenyeken, és szuper jelmezekkel nyűgözhetjük le a legjobban barátainkat egy szuper bulin.
A farsang estéje a látványos jelmezek mellett az asztalon lévő finom italokról is szól. Olyan életelixírekről, amelyek segítenek elegáns búcsút inteni a télnek, és magasabb élményszintre tornázzák az ember hangulatát a még hideg, árnyalataiban mégis már tavaszt sejtető napokban.
Lássuk, milyen párlatok illenek 2025 gyakran választott farsangi jelmezeihez!
Új év, új italokkal - 13 meglepően eredeti nedű 2025-re - 2.rész: A japán szilvás Choya Original Umeshutól a Glenmorangie Lasanta hordós whiskygyönyöréig
Pörgessük fel 2025 első heteit egy vagy több új ital felfedezésével! A családi és baráti bulikon mindig feldobja a hangulatot, ha egy korábban sosem kortyolt különlegességet teszünk a bárpultra, és vendégeink ezáltal a téli zimankó heteiben is betekintést nyerhetnek a forró Mexikó agávéjából készített tequilába, a messzi japán szakés, umeshus zamatába, vagy egy vadnyugati rozswhiskeys hangulatban desztillált bölényes Bourbonbe.
Jöjjenek azok a frenetikus nedűk, amikkel hatalmas lendületet kaphat az új esztendő!
11 apokalipszis, amihez kell egy világmegmentő nedű
Meteoritbecsapódás, globális fagy, ufóinvázió, vulkánkitörés.
Ezek olyan események, amelyekben senki sem szeretne részt venni. A katasztrófafilmek és a sci-fi szerzők több remek alkotást készítettek a témában, így szembenézhettünk azzal, milyen lehetséges apokalipszisek leselkednek az emberre. A világvége kérdése mindig élénken foglalkoztatta az embert, azonban a globális felmelegedés és a környezeti katasztrófák korában sajnos aktívabban kell keresnünk a megoldásokat a válaszokat ebben az ügyben, mint korábban.
Számos film állította a középpontjába az apokalipszis kérdését, amikor a végső pillanatok komor árnyéka vetült az emberiségre. Szerencsére az ilyen filmek nagy többségében az emberiség kieszelt valamilyen mentőötlet, és kilábaltak a kaotikus helyzetekből. Mi viszont eljátszottunk egy érdekes gondolattal: mik azok az italok, amelyek a vészterhes járványok, az egész emberiséget fenyegető krízisek idején bátorságot és lelkesedést öntenének az emberbe?
Összegyűjtöttük az egyes katasztrófák, nagy csapások „ellenszereként” szolgáló nektárokat. Azokat a fenségesen finom párlatokat, amelyek nemcsak globális vészhelyzetekben derítik jókedvre az embert, hanem akár karácsonyi ajándékként is széles mosolyt varázsolnak majd szeretteink arcára!
Ízesített vodka – házilag!
A vodka oroszul „drága kis vizecskét” jelent, ami jól körvonalazza, milyen kultikus és megbecsült szerepet tölt be ez a nedű az orosz gondolkodásban (bár a lengyelek és az északi vodkarégió nagy nemzetei is a végletekig rajonganak érte, ez a terület a párlat ősi hazája).
A vízhez hasonlóan a vodka színtelen, szagtalan, ugyanakkor a vízzel szemben egy leleményes ízű nedű. És van egy szuperképessége: átveszi annak a dolognak az ízét, amit adunk hozzá, kiválóan alkalmas a macerálásra – vagyis arra, hogy gyümölcsöket áztassunk bele, egy kicsit ízesítve és feldobva a vodka zamatát. Erre a trendre épülnek a manapság egyre népszerűbb ízesített vodkák, ám szerencsére ez nem akkora ördöngösség – akár otthon is megpróbálkozhatunk azzal, hogy citromot vagy zöld teát áztassunk a vodkába, egy kicsit felpörgetve az ízeit. Még leleményesebbek vagyunk, ha gyümölcsök mellett bevetünk az ízek finomhangolásakor néhány gyógynövényt, fűszereket és zöldségeket.
Lássuk, mit érdemes tudni a vodka macerálásáról.
Október az alma ünnepe
Az alma a világ egyik legkedveltebb gyümölcse a bolygó mind a négy sarkában. Nem véletlenül szenteltek neki egy saját világnapot, és évszázadok óta a napi étrend, a folklór és a tudományos kutatás egyik alappillére.
Ismerjük meg a nemzetközi alma hónap hátterét, pár érdekességet erről az egészséges gyümölcsről és arról, milyen italokban emelték már-már művészi tökélyre az almás ízeket!
Felpaprikáznak az őszi chilis italok - Ünnepeljük együtt októbert, a chilis ízek hónapját
Október volt a chili nemzetközi hónapja, ezért ideje, hogy mi is egy kis figyelmet szenteljünk ennek a jeles alkalomnak és a csípős ízeknek (amelyek különösen jól jönnek ősszel, a tél közeledtével).
A chilipaprika egy népszerű fűszer! Újabban nemcsak ételekben, hanem prémium italokban is egyre nagyobb teret kap a használata. Elsőre egy csípős bomba a szájban, ám valójában a chili számos egészségügyi előnnyel büszkélkedik, így nemcsak a kulináris világban vannak előnyei. Az amerikai kontinensről ered, és szerves részévé vált a világ konyhaművészetének, ezáltal a chilipaprika kitörölhetetlen nyomot hagyott az ételek világában.
És ami még jobb hír: egyre több vodka, gin és likőr vet be az ízek arzenáljában chilit, tovább színesítve az árnyalatok sokszínűségét, közös metszetet teremtve a konyhaművészet és a prémium italok ízei között. Ismerjük meg a chili legérdekesebb titkait, majd lássuk a legjobb chilis párlatokat az iDrinks kínálatában!