Underberg
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy német családi biznisz, amelynek alapítója Hubert Underberg 1846-ban előrukkolt egy forradalmian új keserűlikőr-koncepcióval.
Minden nagy likőrlegendának maga felé hajlik a keze, így a mára nemzetközi szinten is popkulttá váló gyomorkeserű az Underberg nevet kapta a tűzkeresztségben. Ahogyan az a legnépszerűbb likőröknél lenni szokott, az eredeti receptet ebben az esetben is hétpecsétes titokként őrzik, és immár az Underberg család ötödik generációja gondoskodik arról, hogy a titok továbbra is misztikus rejtély maradjon. Annyit mindenestre tudhatunk az összetételéről, hogy 43 ország válogatott gyógynövényeinek kincsestárából készül, szuperképessége pedig a gyomor megnyugtatásában rejlik, ezért étkezés után javallott megízlelni ezt a folyékony német csodát.
A 19. század óta a Semper Idem eljárás garantálja, hogy a likőrhöz nélkülözhetetlen aromaanyagokat kíméletesen vonják ki a gyógynövényekből, majd hosszú hónapokig érlelődjön szlovén hordókban, hogy szert tegyen azokra az extra zamatokra, amiért annyira imádjuk ezt a grandiózus keserűlikőrt. A Semper Idem azt jelenti, hogy mindig azonos minőségben kortyolhatjuk ezt a német gyógynövényes szimfóniát. Valamennyi Underberg palackot a „kötelező műfaji elemnek” tekinthető szalmapapír vesz körül, ami védi a fénytől a likőrt, és higénikusabbá teszi annak fogyasztását.