Tűzkő Birtok
A Tűzkő birtok históriája szervesen összefonódik a nemes Apponyi gróf családjával. Az arisztokratikus család egy csúcsminőségű pincészetet alapított a 19. században. Később a birtok a történelem viharai között a TSZ-esítés sorsára jutott, az újjászületés 1990-ig váratott magára. A Tűzkő pincészet a Toszkánát idéző pannon dombok között reinkarnálódott, ezért szeretett bele Piero Antinori és Jacopo Mazzei márki. Antinori márki 2000-ben magához ragadta a stafétát, és ő lett a birtok vezetője. A modern olasz bor mestereként világszerte mesés szőlőbirtokok tulajdonosa, így a Tűzkő Pincészet kivételes italai a nemzetközi piacra is berobbantak. A pincészet legjobb termőterületéből jött a Tűzkő elnevezés.
A pincészet szőlőterületei Szekszárd közelében fekszenek, Mőcsényben, Mórágyon, Bátaapátiban. A Tolnai borvidékhez tartozó Tűzkő dűlők történelmi földeken teremtenek csúcsminőséget. Itt minden adott az eszményi borkészítéshez, legyen szó az időjárásról, a domborzatról és a talajtani adottságokról. A Tűzkő birtok 110 hektárján terem a fehérszőlő, a Pinot Grigorio, a Tramini, a Zöld Veltelini a Rajnai Rizling, a Chardonnay. 60 hektáron pedig olyan vörösbor szőlők születnek, mint a Kékfrankos, a Cabernet Franc, illetve a Merlot.