Szepsy Pincészet

A Szepsy család az 1500-as évek óta borkészítéssel foglalkozik a legendás Tokaj-Hegyaljai régióban. Náluk teljes mértékben összefonódik a család és a bor történelme, az aszúbor sikerének első pillanataiban is ezen a csodás vidéken metszettek és szüreteltek.

A Szepsy Pincészet célja évszázadok óta a csúcsminőségű szőlők létrehozása. Ennek érdekében választottak magasan fekvő és köves talajú, egyúttal meredek lejtésű dűlőket. Szőlőtőkéik alapvetően idősebbek, 40 év feletti átlagéletkorral rendelkeznek. Szepsyék a mádi birtokon szelektálják a laza fürtű furmintot, de gyönyörű dűlőkön dolgoznak Bodrogkeresztúrban, Tarcalon, Mezőzomboron, Rátkán és Tállyán is. A Szepsy-dűlők talaja bővelkedik zeolitban, kvarcban és agyagásványokban, azonban mállott vulkánin riolittufát is találhatunk benne (ez hőforrások által vált minerálisabbá). A szőlőtőkék gyökerei a természeti adottságok hatására mélyebben tudnak kúszni a földben, a leszivárgó csapadék útját követve. 

A régi generációk szenzációs szőlőművészete inspiráló hatással van a borászat tulajdonosára, Szepsy Istvánra, aki nap mint nap azon dolgozik, hogy méltóvá váljon ősei örökségéhez.

Rendezés:
Cikkszám:B0594

Szepsy Furmint [0,75L|2022]

Raktáron
8.950 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:B0601

Szepsy Édes Szamorodni [0,5L|2017]

Raktáron
16.000 Ft
Kedvencekhez adom
Cikkszám:B0602

Szepsy 6 puttonyos Aszú [0,5L|2017]

Raktáron
47.000 Ft
Kedvencekhez adom