Szent István Korona Pincészet

Gyümölcsös, fenséges és illatos bor – de vajon mi lehet a Szent István Korona Pincészet titka? Nem csak Magyarországon, hanem világszerte egyre több pincészetben a reduktív technológia, amely egyre több borfogyasztót csábít a Szent István Korona Pincészet italai felé. Az Etyek-Budai borvidéken található borászat elsősorban a Chardonnay-val, a Sauvignonnal és az Irsai Olivérrel keltette fel az emberek figyelmét. Az Etyek-Budai borvidék eszményi alapot ad a csúcsminőségű szőlő termesztéséhez. A cég főborásza, Laczkó Gábor fiatalos energiákkal, nem mindennapi lendülettel és nemzetközi tapasztalatokkal ad új lendületet a vállalat és a borok fejlődésének. A Szent István Korona Pincészet italainak minden kortyában érezhetjük Gábor elkötelezettségét a kiváló minőségű magyar borok iránt. Gábor fő filozófiája, hogy jó áron felüdülést adó borokat készítsen. 

A brand zászlóshajójává az idők során egyértelműen a Szent István Korona Irsai Olivér bor vált. Valóságos díjesőben fürdött az elmúlt évek nemzetközi megmérettetésein, ugyanakkor 2011-ben a pincészet a szakma kiemelkedő elismerését jelentő Decanter World Regional Trophy díját is megkaparintotta. A pincészet olyan őszinte, elegáns és finom borokkal hódít, hogy névadójuk, Szent István is mosolyogva ízlelhetné ezeket a nagyszerű nedűket, ha most, a 21. században alapítana államot!