szaké
6 koktélötlet, amely élménnyé teszi a tavaszi ízeket!
12 ötletes ajándék Valentin-napra
12 szertelenül szokatlan ital az újévre 1 rész: Szürreális szilveszteri szokások – ünepeljünk gintollal, amaróval és szakéval!
A szilveszteri bulin a pezsgőkoccintás már túlságosan kényelmes megoldásnak tűnik, ideje előrukkolni valamilyen formabontó csavarral az italválasztásban, ami alaposan elkápráztatja a vendégeket! Mert mennyivel másabb az év utolsó napja, ha bevetünk egy sivatagi sotolt, egy etióp kávélikőrt, az unikornisok könnyéből desztillált málnás ginlikőrt…Vagy a középkori misztikus füvesemberek örökségét továbbvivő Mandragola likőrt!
Ünnepeljük az új évet a pezsgő mellett egy nem mindennapi itallal. Köszöntsük korban sosem ízlelt zamatokkal az új évet!
A szaké koktélok evolúciója - Japán szakékoktélok a napfordulós Toji Moontól a cseresznyevirágzásos Sakura Chanig
Ha a szaké koktélok kellemesek az ember ízlésének, akkor miért állná a tradíció a fejlődés útjába? – ezt a kérdést veti fel Rocky Aoki, a Benijhana éttermek alapítója a Sake: Water From Heaven című könyv szerzője, A szaké immár 2000 éve a japán kultúra alapvető részét jelenti, mára viszont belépett a a mixológia színterére, és izgalmas zamatokkal színesíti a koktélokat.
A szaké zamatát nehéz precízen meghatározni: van benne egy kis gyümölcsösség, diós jelleg, édes, így nemcsak a sushihoz kiváló, hanem a koktélok tekintélyes finomhangolója.
A szaké Japán büszkesége
A szaké a Távol-Kelet egyik ősi kincse. A japánok autentikus italát Európában rendszeresen címkézik rizsbornak vagy rizspálinkának. Ám a valóságban a gyártási eljárás során hasonló biokémiai reakciók kapnak teret, mint amelyek a sörgyártásra jellemzőek.