Sotol
5 ikonikus ital, aminek jót tett a sivatag
Napjainkban teljesen kézenfekvő számunkra, hogy minden nagyvárosban víz folyik a csapból, és nem határolnak mindent sivatagok, mint a Mad Maxben vagy a Dűnében ahol a posztapokaliptikus világban a túlélésért küzdenek a kopár földeken. Azonban a következő évtizedek szomorú előrejelzései alapján még ez az idő is eljöhet, ha nem figyelünk jobban az elsivatagosodás veszélyeire, bolygónk egészségére. Olyan nagy kockázat ez már manapság, hogy pár napja tartották az elsivatagosodás és szárazság elleni küzdelem világnapját. Erről a vészjósló napról minden év június 17-én emlékeznek meg. Egy globális felhívás arra, hogy ideje változtatnunk, megállítanunk a termőterületek pusztulását.
Azonban vannak olyan italok, amelyek zamata eleve a forró sivatagi klímának köszönhetik ízüket. Ilyenek az agávéból készülő sotolok, amelyek felveszik a küzdelmet a forró pokollal, és minőségi zamatokat adnak a párlatoknak.
Lássuk, mi történne, ha a világunk sivataggá alakulna, és mik azok a parádés italok, amelyek a sivatagi klíma tett felejthetetlenné.
Antoine de Saint Exupéry szerint a sivatagot az teszi gyönyörűvé, hogy valahol egy kutat rejt. És ha figyelmes szemmel járunk az iDrinks polcai között, rálelhetünk azokra „a sivatag edzette” pompás italokra, amelyek a kíméletlenül forró körülmények miatt lettek ennyire fenségesek– a sivatagban lévő aromatikus kutak.