Smirnoff
Hogyan birkózzon meg az ember a fagyos orosz téllel? Egy kiváló orosz vodkával, a Smirnoffal mindez gyerekjáték, mert segít elviselni a kínzó mínuszokat!
1864-ben PA Smirnff úgy döntött, ideje egy rangos lepárlót alapítani Moszkvában. Hősünk nagy figyelmet fordított a vodkakészítésben az alapos lepárlásra, amit charcoasal columnnal valósított meg Ötszörös desztillációval dolgozott, így sokkal tisztább vodkát készített a versenytársainál.
Ez lett a szentpétervári modell, amelyhez később gyakran visszatértek a nagy vodkakészítők. Smirnoff legjobban sikerült vodkáját, a 21-es változatot felszolgálták a cárnak a a Téli Palotában, de minden társasadalmi réteg élvezte a csípős orosz télben a testet-lelket felmelegítő vodkát. Az orosz cárnak és a parasztoknak egyaránt tetsző párlat számos nemzetközi díjat és elismerést kapott, a receptet pedig azóta is 21. számú Smirnoff-receptként emlegetik.