Singleton
Végy három ütős single malt-ot, egyesítsd őket művészi tökéllyel, és máris megkapod a skót whiskyvilág egyik legfinomabb tételét! Erre a receptre alapoz a Singleton Whisky. A három Singleton whiskylepárló, a Glen Ord, a Glendullan és a a Dufftown keverésével egy különleges blend került a rajongók bárszekrényére. A Glen Ord a Diageo „zöld füves” malátája egyenesen a Black Isle-ról, amelyet korábban főként az ázsiai piac igényeinek tartottak fenn. A blend másik két komponense komplexen árnyalja a blend összképét. A Glendullan egy gyümölcsös, enyhén füves komponens, zamata főként amerikai és kanadai aromákból építkezik. A Dufftown eredendően más aromákat hoz a blend-be: dióssá és fűszeressé teszi azt a maga európai ízeivel.
A Glen Ord lepárlót Thomas MacKenzie építette 1838-ban. 1895-ben pedig a Dufftown szeszfőzdéje jött létre, a MacKenzie & Co. blendercég égisze alatt. A Glendullan lepárló egy évvel később, 1896-ban alakult, William Aberdeen blender vezetésével.
A Diageo a három nagy komponens blendelésével 2006-ban dobta piacra a Singleton márkát. Az új termék 3 különböző malátawhiskyből született, amelyek közül mindegyiknek megvolt a maga piaca és célcsoportja. A Diageo döntése nyerőnek bizonyult, ugyanis 2014-ben a termelési kapacitás emiatt máris megduplázódott a Glen Ord-nál. 2015-ben a Singleton whisky minden korábbinál előkelőbb pozícióba került a Diageo-nál: a gigacég a Singleton-t a single malt portfólió középpontjába helyezte. A Diageo szerint a Singleton-ban minden tulajdonság megvan ahhoz, hogy idővel a világ elsőszámú single malt-jává nője ki magát.