TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Az 1920 január 17.-én az amerikai szesztilalom kezdetét vette, amelynek értelmében betiltották az alkoholos italok gyártását, szállítását és árusítását. Azonban egy eszes gyógyszerész és neves ügyvéd, aki George Remus névre hallgatott, minden jogi szakértelmét és tapasztalatát arra használta fel, hogy megtalálja a szesztilalmi törvény kiskapuit. Ez lehetővé tette számára, hogy „gyógyászati” célokra forgalmazhassa párlatát a népnek. Napjainkban a Remus márka állít emléket ennek az úriembernek és készíti fenséges Bourbon Whiskeyjeit, amelyek minden szempontból megfelelnek azoknak az előírásoknak, amelyről George italai voltak híresek.
A Remus 6 Years Highest Rye Bourbon, mint a neve is mutatja, a lehető legmagasabb rozs tartalommal rendelkező 6 évig érlelt bourbon whiskey, amelyet az Indiana állambeli Ross & Squibb lepárlóban készítenek, néhány mérföldre Cincinattiól, ahol Remus tevékenykedett a 20’-as években. De mit is takar a „legmagasabb rozs tartalom”? 51% kukoricát tartalmaz, amely megfelel a Bourbon törvénynek, azonban ehhez csatlakozik 39% rozs és 10% malátázott rozs is, így 49%-át teszi ki ez a csodás alapanyag, ami azért különleges mert nagy átlagban ez a szám közelebb van a 30%-hoz. Ez a szerkezet és a 6 éves amerikai fehér tölgyfahordós érlelés egy gazdag, édes és gyümölcsös ízszerkezetet alkotott meg, amit a fűszeres jegyek sokasága tesz teljessé. Az 54.5%-os alkoholfok szépen domborítja ki az ízeket, így egy karakteres és mesterien összekomponált bourbont alkotva.
A Remus 6 Years Highest Rye Bourbon méltán tiszteleg a szesztilalom idején készült párlatok és George Remus meghatározó alakja előtt.
Származási hely:
i
|
USA |
Ital típus: | Bourbon |
Lepárló/ Gyártó: | Ross & Squibb Distillery |
Palackozó: | Ross & Squibb Distillery |
Alapanyag: | 51% kukorica, 39% rozs, 10% malátázott rozs |
Érlelési idő: | 6 év |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Használt hordók: | Kiégetett amerikai fehér tölgyfa |
Illat: | Szirupos gyümölcsök édes aromái lengik be orrunkat első illatoláskor, amit a szenes tölgy és a vanília hullámai egészítenek. A vanília és a fahéj pikáns édessége sem hiányozhat, a mentol és a bőr aromája pedig mélységet kölcsönöz illatvilágának. |
Íz és lecsengés: | Erőteljes kandírozott gyümölcsös karakterekkel nyit a párlat ízvilága, amit a karamell és a vanília édessége tarkít. Ízelítőt kapunk a mazsola és a füge telt ízeiből, majd újból előbújik a karamell és a mentol. Lecsengése pikáns fahéjas jegyekkel kezd, majd kibontakoznak a mogyoró és a bőr és a leheletnyi dohány mélységei, amelyek örök nyomot hagynak ízmemóriánkban. |
Szín: | Borostyán |
Ezekhez ajánljuk: | Fogyaszthatjuk magában, jégre töltve, de egy remek koktél alapanyagául is szolgálhat.
|
Weboldal: | remusbourbon.com |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!