Ramazzotti
A 19. század első éveiben, jóval az olasz nemzetállam kialakulása előtt Ausano Ramazzotti alkotta meg a világ egyik legjobb amaróját. Hősünknek régóta a fenséges keserűlikőr titkait kutatta, ám nem volt könnyű dolga ebben a zűrzavaros időszakban. Ekkoriban gőzerővel tomboltak a milánói zavargások, ami alaposan megnehezítette a legtökéletesebb fűszerek megtalálását. Ausanót azonban a kihívások csak még keményebb munkára ösztönözték, és a fiatal vállalkozó tovább kereste a frenetikus gyógynövényeket. 1815 volt az áttörés éve, amikor Ausano valami parádésat alkotott a saját kis boszorkánykonyhájában. Ausano Ramazzotti a világ minden tájáról származó alkotóelemekkel kezdett kísérletezni. Bevetette az olasz narancs édes héját, a rebarbarát, a kurkumát és a rozmaringot is, hogy egy párját ritkítóan egyedi itallal rukkoljon elő. A Ramazzotti Amaro sokszínűségét jól jellemzi, hogy összesen 33 fűszer, gyógynövény, virág és gyümölcs harmonikus keverékéből áll. Receptje még ma is féltve őrzött titok, és a Ramazzotti-k egyik nemzedéke adja át a másiknak a készítés titkait.