8 csúcs ital, csokis csavarral

8 csúcs ital, csokis csavarral

A csoki története legalább olyan gazdag, mint a benne megjelenő ízek összetétele!

A csoki alapanyaga a trópusi esőerdőkben termő kakaóbab. Ezt porrá őrlik, majd ezt felhasználva látnak neki a csokigyártáshoz. Először a maják készítettek csokit, gyakran vaníliával, chilivel és mézzel ízesítették. A csokikészítéshez használt kakaófa termése ovális alakú, és leginkább egy amerikaifoci-labdára emlékeztet. A kakaóból készített massza volt az első csokis ital, amit kezdetben xocolatl-nak, azaz „keserű víznek” neveztek. Azóta nagyot fordult a kocka a csokival, és egyre több ital ízeként villan fel ez a sötét, ám annál derűsebb hangulatba ringató édesség.

Mélyedjünk el kicsit a csokoládé történetében, és fedezzük fel a legjobb csokis italokat az iDrinks polcain!

Legjobb csokis italok

 

Csoki: a régi időkben boszorkányság, istenek eledele és Napóleon kedvenc itala volt

A csokoládé minden valószínűség szerint az ókori közép-amerikai területekről származik, a régészek ott találták meg az első kakaónövényeket. A mezoamerikaiak leleményesen csokoládévá alakították ezeket a növényeket, és a régi időkben még gyógyszerként is használták. A csoki majszolásakor napjainkban a szeretet és a luxus érzését éljük át, a kényelem érzésével együtt. Ez a régi időkben is hasonlóan történt, az ókorban élők viszont egy csipetnyi boszorkányságot is tulajdonítottak a csokinak. Sokan úgy vélték, ez egyfajta varázslat, és gyakran használták szerelmi bájitalként. Olyanok is voltak, akik a csokit ebben az időben afrodiziákumként, a szerelemi vágy fokozójaként kortyolgatták.

Már a legősibb kultúrák, a maják és az aztékok is ismerték a csokoládé finomságát, teljesen tisztában voltak az értékével. Zamata teljesen beépült a kultúrájukba, a maják és az aztékok fizetőeszközként használták. Ezzel az „édes valutával”, a csoki előfutárának számító kakaóbabbal fizettek az élelmiszereket, az adókat; és még a ruhákat is, rendszeresen adtak ajándékba a barátaiknak kakaóbabot. Az ókorban ugyancsak nagy tiszteletet élvezett a csoki bázisa, a kakaóbab, az istenek eledelének tekintették. A kakaóbab elnevezése Theobroma Cacao volt, ami szó szerinti fordításban „az istenek táplálékát” jelenti. Vannak olyan legendák, miszerint Napóleon valósággal rajongott a csokoládéért, és csatába indulás előtt rendszerint fogyasztott is ebből a finom édességből.

 

Afrikai csokibomba málnával: az Amarula Raspberry Chocolate Krémlikőr

Montezuma, az azték császár a régi legendák szerint akkora híve volt a csokoládé zamatának, hogy extrém esetben napi szinten akár 50 csészével is ivott belőle. Talán még ezt a döbbenetes mennyiséget is emelte volna, ha ismeri napjaink egyik legcsodásabb csokis italát, az Amarula Raspberry Chocolate Krémlikőrt!

Az aztékok aranykelyhekben szervírozott csokis itallal kínálták hódítójukat, Hernan Cortezt, mert azt hitték, ő Quetzalcoatl, a Tollas Kígyóisten, aki egykor megtanította a népeket a kultúrára, a műveltségre és a csokikészítésre. Ma már nem aranykelyhekben kortyolgatjuk a jobbnál jobb csokis nedűket, bár minden aztéknak jobb kedve kerekedne, miután megkóstolná a szájban kellemesen áramló csokis nedűt, az Amarula Raspberry Chocolate Krémlikőrt! Azték területek helyett Afrika forró szavannáiról érkezett ez a párlat. Kiindulópontja egy helyi gyümölcs, a marulafa gyümölcse, ebből fakad az Amarula elnevezés is. A marula annyira „kapós” és finom növény Afrikában, hogy az emberek mellett az elefántok is előszeretettel nyújtogatják érte az ormányukat, a nagy melegben ők is ezzel csillapítják a szomjúságukat.

Szóval mi az Amarula Raspberry Chocolate Krémlikőr esszenciája? Elsősorban a marulagyümölcs egzotikussága, amit belemártottak egy jó nagy adag csokiba! És akkor ott van még az ínyencek ízlésére hangolt málna, bársonyos baobabbal, hogy valóban egy afrikai kísértést kapjunk, aminek vétek lenne ellenállni!

Már az illatolás olyan, mintha az afrikai szavannán sétálnánk. Élénken kibontakozik az orrban a tejszínes, csokoládés jegyzetek bősége, megspékelve mindezt a marulakávéval és egy leheletnyi málnával. Az igazán dzsungeles komplexitást azonban a kóstolás során ismerhetjük meg. A maga teljességében árasztja el a szájat a krémes lágyságban fürösztött afrikai marulagyümölcs, telis-tele málnával és csokis tejeskávéval.

A 15%-os alkoholtartalom sem vészes, persze fogyasztásakor mindig érdemes figyelni a mértékletességre.

Az Amarula Raspberry Chocolate Krémlikőrben a marula és a málna „csokis csalafintasága” egy emlékezetes élményt ígér, mindenképpen érdemes beszerezni a krémlikőrt az iDrinks üzleteiből. Mielőtt egy cseles elefánt ormánya elcsaklizná előlünk, hiszen ők is nagyon szeretik a marulás zamatokat.

 

Amikor a fehér csoki feszegeti az édesség határait: a Berentzen White Chocolate Likőr

Egy klassz csoki elfogyasztásakor boldogsághormonok kergetőznek az ember agyában! A kutatások szerint ilyenkor beindul az emberi agy jutalmazási rendszere, mintha valami hatalmas jutalmat kapnánk majszolása közben, dopaminhullámok árasztják el az egész testünket. Hasonlóan jó érzés és pozitív hullám árasztja el az embert, amikor megkóstolja napjaink csokoládéban dúskáló italát, a spanyol csokis ízekből építkező Berentzen White Chocolate Likőrt!

A krémfehér tisztasággal ragyogó csokis likőr olyan frenetikusan finom lett, hogy kedvelői előszeretettel használják a fagyi ízének feldobására, belekeverik a kávéjukba. Ugyanakkor az sem számít ritkaságnak, ha ezzel a csodás csokis finomsággal emelik magasabb szintre a koktélok ízét. Érdemes kísérletezni utóbbi fortéllyal, mert a Berentzen White Chocolate Likőr önmagában és koktélok aromatikus finomhangolójaként is mesteri teljesítményt nyújt!

A Berentzen White Chocolate Likőr a létező legjobb választásiok egyike, ha valaki a csokoládés ízek régi vagy új rajongója. Illatolásakor az orrba gomolyog a fehér csoki semmi máshoz nem hasonlítható hulláma, bársonyos édes vaníliával körítve. A folytatásban szinte az orrunkban érezzük a fehér csokit még jobban finomító pörkölt magvak jelenlétét, és egy kis mézet is a teljesség kedvéért.

Kóstolásakor még nagyobb kóstolót kapunk a fehércsokis ízek bársonyosságából. A fehércsoki köntösében bizsereg a nyelven a makadám dió és a vanília mámora, egyre nagyobb betekintést kapunk a likőr lenyűgöző komplexitásába.

 

A keserűcsoki csábítása: The Bitter Truth Chocolate Bitters

Mindig jó érzés megmártózni az édes csokoládé meghitt mélységeiben, időnként viszont az ellenpólusra támad kedve az embernek, egy kis keserűcsokira. Ezt a tátongó ürességet tölti be napjaink egyik legütősebb játékosa ebben az íztartományban, a The Bitter Truth Chocolate Bitters! A párlat elnevezése szerint maga a keserű igazság. Azonban az a keserű igazság, hogy időnként égetően nagy szükség van egy koktél ízesítésében egy kesernyésebb ízre az édesség ellensúlyozására, és éppen erre a célra eszelték ki a bitterekben jártas szakértők a csokis The Bitter Truth Chocolate Bitterst (jegyezzük meg: valami briliánsan jól működik édes vermutokkal).

A keserűség folyékony királya az átlagostól egy kicsit magasabb alkoholtartományban játszik, ezért érdemes egy kis óvatossággal és mértékletességgel kortyolgatni a The Bitter Truth Chocolate Bitterst.

Vajon mit kapunk, ha fejest ugrunk a csokis keserűség bugyraiba? Egy határokat feszegető csúcs bittert, ami új értelmet ad a keserűség fogalmának. Aromatikus architektúrájában olyan építőkockák állnak, mint a kihagyhatatlan fundamentumnak számító étcsokoládé, a vanília és a fahéj: mérnöki precizitással illeszkednek egymáshoz, mintha világéletükben összeillettek volna egymással. Az ízek valami szenzációsan évődnek egymással az orrban és a szájban, mi meg gazdagabbak leszünk egy izgalmas és finom érzékelési tapasztalattal. Illatolásakor egyből elkap a fűszeres fortissimók elegáns és vad fodrozódása, azonban minden „spicysabb” árnyalat mögött feldereng a keserű csoki jellegzetes karakterisztikája, ahogy a komplexitás lehengerli az embert.

A bitter kóstolásakor egy valóságos étcsoki enciklopédiát kapunk, ez mélységesen meghatározza a párlat ízét. A folytatásban a fahéj és egy csomó melengető fűszer teszi fel a pontot arra a bizonyos i-re, lecsengésében pedig a gyógynövényesség játszik az ízlelőbimbókkal. Must-have tétel, ha keserű csokis komponensre vadászunk rumos, whiskys, gin-alapú, vagy szinte bármilyen remek koktélhoz.

 

Csokis tequila, ősi olmék ízekkel: az Olmeca Dark Chocolate Tequila

Létezik egy csokis tequila, amelynek valamennyi kortya felér egy időutazással: visszavisz minket az olmékok csodákkal és égbenyúló piramisokkal teli világába!

A régi olmékok alaposan ismerték a misztikus titkokat, és a kakaóbabbal, a csokival is közeli kapcsolatot ápolhattak. Egy sejtelmes, időtlen és elmélyült olmék arcot láthatunk napjaink egyik legjobb csokoládés tequiláján, amely a mexikói tequila fellegvárából, egyenesen a Jalisco fennsíkról érkezett! Az olmékok mai, 21. századi szemmel nézve is egy rendkívül fejlett civilizációt teremtettek számos piramissal, ősi templommal, ezekből irányították a környék népet. Az olmékok bővelkedtek rejtélyekben és misztikumban, élen a civilizációjuk lényegét adó gúla alakú piramisokkal, mintha Egyiptomban járnánk. Más szempontból is az egyiptomiakra emlékeztettek a tequilát inspiráló olmékok: hatalmas kőtömböket mozgattak meg misztikus módon a piramiskészítéshez! Tették mindezt olyan titokzatos és furmányos módon, ahogyan az Olmeca Tequila mesterei leleményes, bravúros módon keverik a tequilát a csokoládéval, létrehozva egy új, ám annál édesebb és ellenállhatatlanabb műfajt! Mexikó Los Altos régiójában egy csúcs csokoládés nedű született, amelynek minden kortyában kirajzolódik az érett, három napon át pörkölt tequila gasztronómiai finomsága, a copper pot stilles érlelés és a csoki ábrándos hangulatba ringató édessége!

Az Olmeca Dark Chocolate Tequila valami elementárisan ötvözi a csokit a tequilával. Jaliscói jutalomjáték ez a gáláns mexikói ízekkel, amit a két íz minden nagy kedvelőjének csak ajánlani tudunk. Az agávé ropogós mexikói zamata eggyé válik a csokoládé édes mámorával, és már a párlat sötéten pörkölt kakaóbabos elevensége kóstolásra hívja az embert, mintha az olmék piramisok között sétálnánk! Illatában kellemesen kacérkodik az orral a gyümölcsök végtelen gazdagsága, a citrusosság dinamizmusa, a nemes tölgyesség és a füstös aromák jelenléte egyre meghatározóbbá válik a további illatolás során, ehhez járul hozzá a csokoládé a maga fondorlatosan finom módján.

Kóstolásakor egy közepesen testes, kifinomult tequila folyamában mártózunk meg. A nyelvre siklanak az édes tónusok, a méz bájos édességét a mexikói tequilákra oly gyakran jellemző füstösség ellenpontozza, egyfajta tequila-mágia az ellentétes ízek egységének megtalálása. A feketeborsos ízek nem kevés pikantériát kölcsönöznek az ízeknek, lecsengése kellemes fűszerességgel áramlik.

 

Északi óda a csokihoz: a Riga Black Balsam Chocolate & Mint

Az északi hideg, a korai sötétedés és a jeges környezet sokszor mélabússá teszi az embert. Mi lehet az ellenszer? Egy ütős csokis nedű Lettországból, amely már egy korty után megmutatja, miért szeretik annyira a csokis vonalvezetést egy hamisítatlan mentás északi életelixírben! A rigai csokiguruk semmit sem bíztak a véletlenre: nem kevesebb, mint 24 természetes összetevőből, számtalan gyógynövényből alkották meg klasszikus Riga Black Balsam italuk csokis-mentás „hibrid” finomságát. Kuriózuma abban rejlik, hogy a párlat elegánsan ötvözi az édesség és a keserűség aromadimenzióit, ráadásul vidáman sáfárkodik a csoki és a menta ízével, miközben nem fukarkodik a cikóriával és a kávé forró adagolásával sem ebbe a desztillátumban. A Riga Black Balsam Chocolate & Mint fő motorját a kézműves szenvedély adja, enélkül nem lenne annyira eredeti és magával ragadó ez a természetes bájával delejező csokis csodanektár.

A Riga Balsam alappárlata már a 18. század óta popkult párlattá vált a letteknél, megmutatva, hogy az olykor keserű élet is tartogathat édes meglepetéseket, ahogyan az a balzsamuk aromaszerkezetéből kirajzolódik. A több mint 270 éves receptúra azonban időről időre igényel egy kis újjáértelmezést, hogy a mai kor emberének is élményt és innovatív ízeket nyújtson, így született a 21. századi gasztronómia jegyében fogant csokis és mentás Riga Balsam. A borostyán színben tündöklő ital igazi modern zamatokkal játszik, miközben a 18. századi lett likőresszenciát is felfedezhetünk benne, mert valóban kihagyhatatlan aromapillért jelent.

Illata olyan, akár egy csábító csavar: mindent átsző a csokoládé édessége, a botanikai komponensek serege, rengeteg mentás fuvallattal. Kóstolásakor még intenzívebb kóstolót kapunk a csokiból és a lett menta elevenségéből. Aztán jön a rigai cikória és a kávé mennyei patakzása a nyelven. Hosszú és édes lecsengése egy északi óda a csoki édességéhez és a menta dinamizmusához, amelyek igen jól passzolnak egymáshoz a Riga Black Balsam Chocolate & Mintben!

 

Barista ízek csokis stílussal: a Barista Chocolate Quad

A belga csoki a csokiipar legnagyobb nyertese! Arrafelé ismerik az édesség csínját-bínját, és pontosan tudják, mivel lehet elvarázsolni az ízlelőbimbókat egy fenséges csokiban. Adja magát a kérdés: honnan nyerik extra finomságukat a belga csokik? Nagy szerepet játszik ebben a finom szerkezetük: náluk a csokit olyan finomra őrlik, hogy szerkezetük kivételesen finom. Másrészt a belga földön születő csokiknak lényegesen magasabb a kakaótartalma, mint a legtöbb nemzet csokijának. A belga csokimesterek mindig nagy figyelmet fordítanak a ragyogó minőségű kakaóbab kiválasztásra, másrészt a belga csokoládé 100% kakaóvajat tartalmaz. A flamandok annyira elkötelezettek a csokijuk és pralinéjuk iránt, hogy évente átlagosan nem kevesebb, mint 6 kilogrammnyit esznek meg belőle! Másrészt a belgiumi Wieze-ben működik a világ leghatalmasabb csokigyára. ahol évente 270 000 tonnát termelnek, ez a világ legnagyobb csokoládébeszállítója.

Ennyi belga háttér után már nem is csodálkozunk azon, mennyire mennyei lett a belga csokimesterek pallérozott tudását is bevető ital, az iDrinks üzleteiben is elérhető Barista Chocolate Quad! A Van Honsebrouck Sörfőzde magasra tette a lecet és az igényszintet, midőn megalkotta ezt a remekbeszabott sört, fontos szerepben a benne kavargó fekete arannyal, vagyis a csokoládéval! Mert minden jóban van egy kis csoki, és nagy szerencsénkre ez a belga sör sem jelent kivételt a tézis alól. A Barista Chocolate Quad megálmodói egy édes csokis örvénylésű brown ale-t alkottak, és a pörkölt malátát tekintették aromatikus kiindulópontnak.

A barna színű brown ale-hez alapvetően barista szemlélettel közelítettek, hiszen maga a barista szó már alapjáraton a gőzölgő kávét juttatja az ember eszébe. Egy sörnél nem számít alapvetésnek, hogy egyszerre kavarog benne a csokoládé, a kávé és a kényeztető karamella, a Barista Chocolate Quad esetében viszont óriási mákunk van, hiszen egy komplexitásában és csokis krémességében egyaránt lehengerlő sör kerül az asztalunkra, amit semmiképpen sem szabad kihagyni, ha lelkesedünk a csokis innovációval csalogató italokért! A pörkölt malátára építő sör egy csokis csellel zamatos összekötő hidat épít a világ italai között, izgalmasan kapcsolja össze a forró kávé világát a hűs habbal érkező sörök ízével. Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy a téli hidegben egy forró kandalló mellett ízlelgetjük vagy egy meleg nyári napon hűsítőként a teraszon kortyolgatjuk a Barista Chocolate Quadot, ez a stílusos sör minden évszakra bravúros választás!

 

Csokis rum ősi shuar energiákkal: a Deadhead Dark Chocolate Rum

Régóta tudjuk, hogy a maják és az aztékok ismerték a kakaóbabot, és fizetőeszközként is használták a csoki előfutárának is tekintett édességet. A régi törzsek világából most jöjjenek a shuar törzs tagjai, nekik szentelték a Deadhead Dark Rum kissé szürreális, enyhén hátborzongató, azonban mindenképp érdekes palackját. Ami egy zsugorított emberfej – arra emlékeztet, hogy a régi idők shuarjai előszeretettel gyűjtötték legyőzött ellenségeik fejét, mert úgy vélték, így szert tesznek bátorságukra és bölcsességükre. Szerencsére ma már nincsenek ilyen horrorisztikus szokások, és a zord kiszerelés dacára egy csodás csokis nedű csörgedezik a palackban, mintha nyílegyenesen a dél-amerikai dzsungel kakaóbabfái közül érkezett volna!

A szenzációs spiced rum sötétcsokija megidézi a sötét shuar középkor tetteit, ám ugyanezzel a lendülettel és még több csokis édességgel feledteti a komor múltat. Mert valahogy az egész valóság, az egész környezetünk megszépül, miután megkóstoljuk az utóbbi idők legédesebb trópusi szonátáját, a Deadhead Dark Chocolate Rumot!

A rum és a csoki találkozása lüktető dinamikát kölcsönöz ennek a párlatnak, mintha kortyolgatása közben éreznénk is a shuar dobok dallamos dobolását! A Deadhead Dark Chocolate Rum egyszerre tud parádésan pikáns és szenvedélyesen édes lenni, így ott a helye a bárszekrényen, ha szeretnénk megkóstolni egy rumos-melaszos édességben fürösztött csokis finomságot.

A kávébarna spiced rum szíve a masszív édes fuvallatokat kínáló melasz, ez már az első illatolás során kitűnik meghatározó jellegével. Illatoláskor egyre aktívabban áramlik az orrba a pörkölt kávé forró eleganciája, a csokis süti és az étcsokoládé gourman zamata, akárcsak a fahéj és az almáspite. Az első kóstolás során még komplexebb képet kapunk a Deadhead Dark Chocolate Rum rétegeiről. A nyelven óriási élményt nyújt az édes terjeskávé, az étcsokoládé. Az ízlelőbimbókon kirajzolódik a tőzegáfonya virulens íze, összekapcsolódva a melasz mindent átfogó masszív édes patakzásával. Igazi őserdei élmény, mintha most érkezett volna a kakaófák közül az ősi shuar birodalomból!

 

Tökélyre komponált csokis álom: a Mozart Coconut Chocolate Likőr

A csoki annyira a művelt beszéd és a kultúra részévé vált a királyi udvarokban és az értelmiségi körökben, hogy Mozart műveiben is felbukkan. És ami még ennél is jobb hír: egymás után készülnek a jobbnál jobb Mozart csokilikőrök, ám ezek közül is kiemelkedik a kategória Jolly Jokere, a Mozart Coconut Chocolate Likőr.

Egy jó csoki felér egy valóságos műalkotással, olyan szimmetrikus kialakításban illeszkednek benne egymáshoz az édesség különböző tartományai. Mintha egy zeneszerző konstruálta volna matematikai elvek alapján! E logika szerint szerveződik napjaink egyik különösen jól sikerült finomsága, Mozart kókuszos aromavezetésű itala, a Mozart Coconut Chocolate Likőr! Zamata nyilván nem ér fel a Varázsfuvola dallamaihoz, azonban olyan édesded bűvöletes állapotba ringatja az embert, hogy ízlelgetésekor mi is egy mágikus másik világban érezhetjük magunkat, akárcsak Papageno vagy az Éjkirálynő a híres darabban.

Az ellentétek egysége valósul meg a Mozart Coconut Chocolate Likőrben: egyszerre érezhetjük benne a forró égövi trópusi kókusz csörgedezését a nyelven, miközben az osztrák likőr letisztult csokis hömpölygését ugyancsak felfedezzük az ízek között. A két ellentétes egység képes magasabbra emelni egymás zamatát, így kapunk egy kókuszos csokis futamot, amit hiba lenne kihagyni az édes ízek kedvelőinek!  A kókuszos édessé mellett az is a Mozart Coconut erényeit gyarapítja, hogy laktózmentes, így az egészségesebb alternatívát keresőknek is remek választást jelent.

A trópusi tempó egy folyékony aranyat kelt életre a kókusztej gyengédségével és rengeteg csokival, ahogyan azt már a pompás Mozart likőröknél megszokhattuk. Remek húzás volt a likőr középpontjába állítani az egzotikus paradicsom egyik csodáját, a kókuszt állítani, hiszen a régiek hite szerint a kókusz az élet fája. Az indonézek ősi mondása szerint egy kókuszt annyi módon lehet felhasználni, ahány nap van az évben. Nem is tétlenkedtek sokat a Mozart Likőr szakemberei, és egy igazi kókuszos mámort desztillálták belőle, diós illattal. A krémszínű Mozart Coconut Chocolate Likőr kóstolásakor már az első kanyarban leveszi az embert a lábáról a krémes csokilikőr, szerves összhangban a trópusi dinamikát diktáló kókusszal. Selymes lecsengésében szívmelengetően összeforr a kókusz édes hömpölygése és az osztrák csoki letisztultsága, hogy egy fehér színű mesés nektárral örvendeztesse meg a minőségre szomjazókat.

 

Egy jó csoki ízétől egyből boldogsághormonok kergetőznek az ember agyában, valóságos endorfinfelhő hangol minket mosolygós hangulatra. Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha megízlelünk egy édességével elbűvölő csokoládés italt. Amikor felismerjük, milyen csodás ízek csörgedeznek egy ilyen nedűben, ami az ősi aztékoknak és majáknak, Montezumának, Napóleonnak is bejönne! Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, és fedezze fel napjaink legjobb csokoládés italait, amelyekben valósággal ünnepet ülnek a minőségi kakaós ízek!

Kapcsolódó termékek

Amarula Raspberry Chocolate Krémlikőr [0,7L|15,5%]

Raktáron
6.990 Ft
Kedvencekhez adom

Berentzen White Chocolate Likőr [0,7L|17%]

Raktáron
5.150 Ft
Kedvencekhez adom

The Bitter Truth Chocolate Bitters [0,2L|44%]

Raktáron
5.990 Ft 4.999 Ft
-17%
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 5.990 Ft
Kedvencekhez adom

Olmeca Dark Chocolate Tequila [0,7L|20%]

Raktáron
8.600 Ft
Kedvencekhez adom

Riga Black Balsam Chocolate & Mint [0,5L|30%]

Raktáron
6.490 Ft
Kedvencekhez adom

Barista Chocolate Quad /Üveges/ [0,33L|11%]

Raktáron
1.600 Ft
Kedvencekhez adom

Deadhead Dark Chocolate Rum [0,7L|35%]

Jelenleg nincs készleten!
20.150 Ft
Kedvencekhez adom

Mozart Coconut Chocolate Likőr [0,5L|15%]

Raktáron
6.490 Ft
Kedvencekhez adom