ds
Whiskeylikőrös csoda karácsonyra: a Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Likőr
Az igazi különlegességek akkor születnek, ha egy leleményes alkotó megszegi és alaposan átlépi a szabályokat (Picassónak is volt erről egy híres mondása: Tanuld meg a szabályokat, mint egy profi, de csak azért, hogy eredeti művészként aztán megszeghesd őket!). Ezt az utat követte a Shanky’s Whip kultikus figurája, az öntörvényű zseniként számon tartott Shanky is, a róla elnevezett italról már nem is beszélve!
A régi idők legnagyobb zsokéjaként emlegetett fenegyerek egy vagány férfiúként élte mindennapjait. Istenien bánt a lovakkal, nagy szája és krakéler stílusa miatt azonban eltiltották attól, hogy szerepeljen a szívének fontos fogatversenyeken, kiverte a biztosítékot néhány vezetőnél. Shanky azonban nem az a figura volt, aki bármikor feladná a játszmát, inkább kieszelt egy egészen szürreális megoldást: ha már lóra nem ülhet, a kocsija elé fogott egy izmos lábú struccot, és azzal indult a megmérettetésre! Mondanunk sem kell, hogy a közönsége és a versenybírák teljes meghökkenésére.
Ezt a történelmi pillanatot örökíti meg a Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Likőr vintage címkéje. A palackban a névadóhoz hűen egy igazi formabontó italt kóstolhatunk meg, A párlat elegánsan keveri az ír whiskey kiforrott gyümölcsös édességét az ugyancsak zsenialitásszámba menő ír likőr édes csörgedezésével. Szóval elmondhatjuk, hogy a Smaragdsziget mesterei ismét előrukkoltak egy ritkaságszámba menő finomsággal, aminek ott a helye a karácsonyi asztalon, ha valamelyik szerettünknek egy lendületes likőrös meglepetést szeretnénk szerezni.
Kóstolásakor magával ragadja az embert a krémes tejkaramella delejező mágiája, amihez fenséges vajas hömpölygés és ínycsiklandozó, testet-lelket felébresztő fűszeresség társul. Igazi gourmet „aha-élménnyel” dobja fel a karácsonyi vacsorát, ha a Shanky’s Whipre esik a választásunk! A vajkaramellás áramlás mellett ízlelgetésekor egyre jobban elmélyedhetünk az ír whiskey több évszázados zamatkultúrájának örökségében, és hosszú időre beírja magát az ízmemóriánkba a likőrös édesség által átölelt ír whiskey csörgedezése.
Miközben olyan kellemesen áramló erő rajzolódik ki a likőrben, ami a Shanky fogatát húzó strucc energiáit idézi!
Bársonyos likőr a karácsonyi asztalra: Bols Advocaat Tojáslikőr
A karácsony klasszikus itala a tojáslikőr. Eggyé vált a karácsony hagyományával, akárcsak a bejgli majszolása (sokaknál még a halászlé ilyen a magyar karácsonyi asztalon). A tojáslikőr kortyolgatásának régi tradíciója az Amerikai Egyesült Államokból ered, ahol házilag is rengetegen készítenek tojáslikőrt, hogy ennek zamatával emeljék az ünnep fényét és várják a karácsonyi vendégeket, rokonokat és barátokat.
Szinte hihetetlen, de már a 18. században, az 1770-es években nagy divat volt a tojáslikőrkészítés Amerikában. Az 1788-as New Jersey Journal megemlít egy fiatal férfiút ebből a korszakból, aki vehemens módon 30 nyers tojást kevert egy pohár tojásos cukorral, megbolondítva még az alapképletet egy kis brandyvel is. A tojáslikőr idővel beírta magát a köztudatba, elkezdtek rá az egészség és a kedélyes, jó hangulat italaként tekinteni. Aztán a tojáslikőr összekapcsolódott a karácsony ünnepi hangulatával, és egy kis rumot is hozzáadtak az amerikaiak az ízek finomhangolása céljából. Az egykori amerikai elnök, George Washington is rajongott a tojáslikőrért, és elkészítette a saját alkoholmentes tojáslikőr receptjét (bár ő készítéskor még egy tucat tojásban gondolkodott).
A tojáslikőr igazi élménnyel gyarapítja a karácsonyi várakozás pillanatait. Nagymamáink kedvenc itala ma is olyan széles mosolyt varázsol az ember arcára, mint a régi időkben, mert ennek a krémes zamatfiestának egyszerűen nem lehet ellenállni! A műfaj egyik folyékony gyöngyszemének, a Bols Advocaat Tojáslikőrnek a jelenlegi finomsága mellett történelmi múltja is van: a holland Bols vállalat a 16. századi hagyományokra épít, a kisujjukban van a kifinomult likőrkészítés mestersége.
Már a Bols Advocaat Tojáslikőr citromsárga árnyalata felébreszti az ember érdeklődését. És jelzi, hogy egy nem mindennapi, kellemesen kavargó ünnepi finomsággal lesz dolgunk, ha erre a tradicionális italra esik a választásunk.
Ebben a párlatban feltárul a tojáslikőrök legnemesebb jellemzői. A 15%-os alkoholtartalom nem az egekbe emelkedő, bátran kóstolgathatjuk a karácsonyi asztal mellett. A Bols Advocaat Tojáslikőr nagyszerű ajándék egy olyan szerettünknek, aki nem a tömény kortyokat szereti, hanem az édesebb-likőrösebb vonulat rajongója.
A Bols palackjában ünnepet ülnek az édes vaníliás dinamikával örvénylő árnyalatok, a krémes lágyság magasabb élményszintre emeli a kortyokat. Valami zseniálisan balanszírozza egymást az alkohol gáláns ereje és a párlat édessége. Bársonyossága mindenkit levesz a lábáról, aki régóta kedveli a karácsonyi tojáslikőrös ízeket.
Pisztáciás csavar csúcsminőségben: Bottega Pistacchio-Pisztácia Likőr
A pisztácia az exkluzív édességek királynője, rengeteg rajongóval. A süteményekben sokan szeretik tartalmas, felejthetetlen ízét – gondoljunk csak arra, hogy a pisztácia a napjainkban eszelősen felkapottnak számító dubai csokis sütemények központi zamatkarmestere. A pisztácia akkor csodafegyvert az ízek között, hogy a Bottega mesterei is felfigyeltek szuperképessége, és erre az ízre építették felé a karácsonyi likőrök új trónkövetelőjét, a Bottega Pistacchio-Pisztácia Likőr! Ha valamelyik szerettünk, barátunk vagy kedvesünk imádja a luxus zamatokat és a pisztácia előkelő, édességben tobzódó ízét, akkor keresve sem találhatunk jobb ajándékot karácsonyra neki a Bottega Pistacchio-Pisztácia Likőrnél!
A pisztácia a Közel-Keleten őshonos növény. Bársonyos íze mindenkit levesz a lábáról, ahogyan a likőrösség édességével indít csábító offenzívát az ízlelőbimbóink felé. Szerencsére az alkoholtartalma sem kólintja főbe az embert, mindössze 17%-os, viszont annál töményebben hullámzik benne a pisztácia gazdagsága. A Bottega szakértői a 20. század közepén a tradicionális grappakészítéssel írták be magukat az olasz nedűk nagykönyvébe, így ebből a pisztáciás finomságból sem hagyhatták ki mesterségbeli tudásukat: egy kis grappát is csöppentettek a Bottega Pistaccio – Pisztácia Likőrbe, hogy összesimítsa az ízeket és még tartalmasabbá tegye a nagy egészet!
A pisztáciás folyékony varázslatot desszertek mellé is érdemes megkóstolni, extra élménnyel gazdagítja a karácsonyi ízeket.
A likőr aromájának esszenciáját adó pisztácia a szicíliai Etna vulkán mellett nő. Itt történik a betakarítása és a feldolgozása, a likőrkészítéshez rendszerint péppé zúzzák. Majd az ínyenc pasztát a likőrkészítő mesterek összekeverik az alkohollal, a vízzel és a cukorral, így születik a lekerekített, selymes árnyalatokkal áramló likőr, a szicíliai pisztácia mámorító finomságával, A Bottega Pistacchio-Pisztácia Likőr ajándéknak egyenesen parádés karácsonyra. Bár akkor is nagy sikert aratunk vele, ha ezzel a simogató árnyalatú finomsággal lepjük meg karácsonyi vacsorára érkező vendégeinket.
Rumos krémesség a négyzetre emelve: a Bumbu Créme Likőr
A karácsonyról a fergeteges fűszeres ízek jutnak az eszünkbe, hiszen ilyenkor számos családi ínycsiklandozó süteményekkel és lakomával várja a vendégeket. A Bumburól viszont az elmúlt évek egyik legjobb rumja robban be az ember emlékezetbe, izgalmasan kavargó cukornádas ízekkel. A két zamat randevúzik a Bumbu krémlikőrös kiszerelésében, a Bumbu Cream Likőrben, amely a spiced rum legjavát kínálja. Az iskolapéldája annak, milyen szuper ajándék egy krémességben tobzódó, dús tejszínességgel kavargó likőr a karácsonyi asztalon!
A Bumbu Cream Likőr megtartja az alaprum barbadosi báját. Barbadoszra jellemző tüzes elevenséggel kavarog a pohárban, azonban az alkoholtartalmát egy kicsit lejjebb csavarták a Bumbu eredeti rumjánál, ez az édes kísértés „csak” 15%-os alkoholtartalmat jelent. Önmagában is kiérdemli helyét a karácsonyi vendégség italkínálatában, de jéggel szervírozva és koktélosan ugyancsak mesterien megállja a helyét. Érdemes kipróbálni, mert a rumműfaj folyékony gyöngyszemét üdvözölhetjük benne. A tölgyfahordós érlelés nemessége minden kortyában hírt ad magáról. A Bumbu Créme Likőrben izgalmasan kavarog a melasz érdessége, a fűszeresség és az egzotikus vanília csodás zamata, megspékelve az élményt a kényeztető, nyelven omló karamellával és a tejszínnel. A Bumbu Creme Likőrt bársonyos textúra jellemzi, harsányan hullámzik benne a vanília és a szegfűszeg, színe pedig a legfinomabb tejeskávék emléklét idézi. Annyira különleges karibi varázslat, hogy már-már must-have tétel, ha egy karácsonyi kuriózumra szomjazunk, vagy ilyet szeretnénk adni valakinek ajándékba.
Energikus mézes kortyok karácsonyra: a Tubi Nova One
Karácsony szép ünnep, bár rengeteg „melóval” jár: sok időt elvisz a vendégek érkezése előtti főzés, a nagytakarítás, hogy minden csillogjon-villogjon. Az ajándékok becsomagolása szintén egy külön procedúra, bőven kell hozzá a türelem. Szó mi szó, az ember alaposan kimerül, lefárad a végére, mire megérkeznek a vendégek. Ennek nem törvényszerűen kell így történnie, ha a karácsonyi ajándékok egyike egy valóságos energiabomba, a Tubi Nova One! Fiatalos lendületével és frissességtől pezsgő zamatával egy egészen eredeti dimenzióval bővíti a karácsonyi ízek palettáját. Főként a fiatalabb vendégek fognak lelkesedni érte a karácsonyi partyn, mert az ő köreikben rendkívül népszerű ez a nedű!
Bár kortyai után több mint valószínű, hogy az idősebb generáció képviselői is kedvet kapnak majd ehhez a nem mindennapi finomsághoz, amely egyenesen Izraelből érkezett az iDrinks üzleteibe és a karácsonyi asztalra.
A párlat ideális keresztmetszet a mézes édesség és a gyógynövények sokszínűsége között, feltárva a két tartomány találkozási pontjait, csodásan egymásra „rímeltetve” a legnemesebb erényeiket. A Tubi Nova One a Tubi 60 frissítő nyári üdeségének örököse a zamatok tekintetében, csak most a méz kaparintotta meg az ízek közül a stafétát, és lépett elő az ízek karmesterévé. A méz dominanciája élénken érvényesül a párlat színében, ennek köszönhető a retinánkat simogató ragyogó napsárga színvarázs. A párlat maga a folyékony napsütés, ami különösen jól jön a korán sötétedő téli időben. A Tubi Nova One íze karácsonykor is magával viszi az embereket a nyár izzasztó hőségébe, és mediterrán ízhömpölygéssel rázza fel a didergős téli estéket. Ideális meglepetés karácsonyra vagy az ünnepi asztalra, ha szeretteink szeretik a lendületesen fiatalos mézes ízeket.
Kókuszos álom a Seychelle-szigetről: a Takamaka Koko Likőr
A trópusokon élők egyik nagy kedvence az édességben tobzódó kókusz, amiért megéri felmászni a magas pálma csúcsára a napsütéses szigeteken. A kókusz annyira kultstátuszt élvez a gasztronómiákában, hogy az egzotikus italokra specializálódó Takamaka sem hagyhatta figyelmen kívül: erre építették egyik legnagyobb dobásukat a likőr műfajában, a Takamaka Koko Likőrt!
A Takamaka a szimbóluma a lelket emelő kék égnek, a trópusi szellőben ringatózó pálmafáknak és a tomboló trópusi életérzésnek. A Takamaka brand „nem mai gyerek”: egy 200 éves márka, az agricole rum nagy királya, telis-tele édesen örvénylő cukornádlével (mert ezt a rumot és a belőle varázsolt Koko Likőrt nem a sűrűbb, masszívabb cukornádmelaszból készítik). A Takamaka Koko Likőr a létező legautentikusabb likőrválasztás a Seychelle-szigetekről: kivétel nélkül mindig a helyi kókusz a kiindulópontja, valamennyi palackjában érvényesül a gyümölcs édes bája.
Szeretné a téli hideggel érkező karácsonyt felpezsdíteni egy kis Seyschelle-szigeteki mediterrán ízzel? Akkor a lehető legütősebb választás a Takamaka kókuszos változata! Ajándéknak is ütős, ha kifejezetten egy kókuszos, édes ízekre szomjazó szerettünket szeretnénk mosolyra fakasztani a karácsonyfa mellett. Persze azt is mérlegelni kell, hogy a Takamaka Koko Likőr az átlagos likőröknél egy kicsivel magasabb tartományban játszik a maga 25%-ával, így a mértékletességre érdemes figyelni a kóstolgatásakor.
A likőr lelke a kókusz, és a gyümölcs édes áramlása miatt ragyogó választás akkor is, ha karácsonyra egzotikus, kókuszos koktélokkal szeretnék feldobni a családi vagy baráti vacsorát. A Takamaka Koko Likőr változatosságát jól mutatja, hogy nem ragad le a kókusznál, nyit a többi trópusi gyümölcs felé. Már illatolásakor érezhetjük az orrban az érett ananász harsány fuvallatait, miközben tovább árnyalja a képet a dús citrusok felbukkanása, finom karamellás jegyzetekkel kiegészülve. Kóstolásakor még dominánsabbá válik a hullámok között a kókusz: felsejlik a kókusztej mennyei fodrozódása a nyelven, a húsos kókuszbelső gasztronómiai bája, megbolondítva az édességburjánzást a tejcsokoládé selymességével, a karamella áramlásával. Az egész likőrt valami sejtelmes trópusi édesség hatja át, amit nem szabad kihagyni, ha valaki a trópus árnyalatok lelkes kedvelője.
Mandulás olasz mámor a palackban: a Disaronno Amaretto
Mi lenne, ha ez a karácsony az édes olaszos árnyalatok áramlásáról szólna? Ha 2024-ben egy temperamentumos, édességével elvarázsoló elixírrel lepné meg a szeretteit? Ez az ünnep már alapjáraton is az édes ízek tobzódásának ünnepe. A Disaronno Amaretto ilyen frenetikus zamatokat villant a csizma alapú országból, hogy új értelmet adjon a mandulás finomságnak.
Zamatában elmélyülhetünk az olasz ízek történetében. A Saronno településről származó nedű lényege mindig a barackmag és a keserűmandula, ez kölcsönzi neki enyhén kesernyés ízét. A mandula csodás finomságával pörgeti csúcsra az ízeket, ami karácsonykor is örömöt varázsolnak a vendégek lelkébe. Valami felemelő, ahogyan a mandula édessége kiegyensúlyozza és gazdagítja a csonthéjas ízek keserűségét. Az amaretto egy olyan olasz édes likőrt körvonalaz: ünnepet ülnek benne a gyógynövényes ízek, a gyökerek, a virágok és a citrushéjak, hogy az olasz zamatok valóságos aromatikus freskója bontakozzon ki a palackban. A műfaj kiváló képviselője, a Disaronno Amaretto, egy kis édes olasz temperamentummal színesíti a karácsonyi italok kínálatát, vendégeink nagy örömére! Ajándéknak egészen zseniális, hiszen szerettünknek egy mandulás „dolce vita” meglepetésben lesz része a csomag kibontásakor, megtapasztalhatja, mi az édes élet az olaszoknál.
A Disaronno Amaretto részletes receptje a titkok ködébe vész. Annyit azonban tudhatunk róla, hogy 23 összetevő keverésével alakítják ki az olasz mesterek a végső ízprofilját. Központi „motorja” a sárgabarackmag olaj. A gyógynövények mellett a fűszernövények fortissimója szintén rengeteget ad az ízek egyensúlyához ebben a folyékony mandulás elixírben. Annyira édes és magával ragadó, hogy felébreszti az ember valamennyi érzékszervét. Kóstolásakor úgy érzi az ember, mintha egy marcipános sütit majszolna; mindent felülír benne a mandula dominanciája, érett borostyánsárga színe meg olyan tündöklő, hogy már messziről vonzza a tekintetet az iDrinks italospolcai között.
Klasszikus krémesség karácsonyra: a Mozart Gold Likőr
Számos modern zene születik, ám az igazi műkedvelők a nagy újhullámok elől gyakran visszanyúlnak az igazi klasszikusokhoz, Mozart, Bach és Beethoven zenéjéhez. Mert az ő dallamaikban a kottáktól kiindulva a változatos, szívmelengető fortissimók tobozódásáig mindig ott rejlik a zsenialitás, az érzelmek mesteri felébresztésének képessége. Ugyanez a klasszikus szerkesztésmód és elegáns vonalvezetés határozza meg minden idők egyik legfinomabb, nagy hagyományokkal rendelkező italát, a Mozart Gold likőrt! Egy kellemes ízvezetésű finomságot, amelynek diszkréten hullámzó bája tökéletesen illik a karácsony hagyományához, és minden korosztály számára örömöt okoznak majd a kortyai. Az idősebbek szívesen térnek vissza egy már sokak számára ismert klasszikus zamathoz, a fiatalokat meg elbűvöli majd az a jól felépített édességtartomány, amit a Mozart Gold Likőrben rajzolódik ki a szájban.
Már a Mozart Gold Likőr gömb alakú palackja, speciális kialakítása felkelti a figyelmet az iDrinks üzleteiben. Olyan, akár egy titokzatos tárgy Mozart Varázsfuvolájából, amit mindenképp meg kell kaparintanunk finomsága miatt, az ember egyből érzi a vonzását.
Az édesség lassú, komolyzenei andante hullámokban kacérkodik az ízlelőbimbókkal a Mozart Gold Likőrben, aztán egyre erősebben, crescendósabban hipnotizálja az embert, és újabb kortyokra csábítja a karácsonyi vendégeket az asztal körül! A palackban a pompás íz mellett a design, a kiszerelés is figyelemre méltó: láthatjuk rajta minden idők egyik legnagyobb komolyzenei géniuszát, a párlat nevét adó Wolfgang Amadeus Mozartot, akinek szellemisége jócskán hatott a likőr mesteri aromahangolására.
A klasszikus salzburgi italban olyan harmóniával keverednek az összetevők, mintha az ízeket Mozart finomhangolta volna! Karácsonyi békés hangulatba ringat a kakaókivonat tartalmassága, a konsírozott belga étcsokoládé, a friss tejszín mennyei zamatáról nem is beszélve. A Mozart Gold Likőr maga a megtestesült csokoládé négyzetre emelése, bravúrosan örvénylik kortyaiban a tejszín és a tejcsokoládé. Közben egyre nagyobb teret hódítanak kóstolásakor a nyelven a karamellás csobogások. Egy hamisítatlan krémes likőrrel van dolgunk, ami felteszi a karácsonyi csillagot az ízek sziporkázó zamatára! A belga csoki eszményi összhangban válik eggyé az érzéki vaníliával és a kakaóval, miközben elmélyedhetünk a tejeskávé bűvöletében, ami a vendégeinknek sem fog csalódást okozni. Önmagában, illetve jégre töltve is egy édes ízrobbanás a szájban, de koktélokba keverve ugyancsak érdemes tesztelni, ahogyan a kávé és desszertek ízesítéséhez is legalább ennyire kiváló!
Sós karamellás ízek az ünnepre: a Baileys Salted Caramel Likőr
A só magasabb íztartományba tornázza az ételeket. Azonban gondoljunk csak bele, vajon mi történik, ha megbolondítjuk az alapképletet még egy érdekes húzással, és a sós karamella kettősével emeljük magasabb szintre egy ital zamatát! A Baileys már önmagában sokak nagy kedvence a tél zimankós időszakában, ám még ez a finomság is fokozható. Ez a felismerés fogalmazódott meg a Baileys szakembereiben, amikor a még fenségesebb ízek elmélyítése érdekében megalkották grandiózus italukat, a Baileys Salted Caramel Likőrt. Ez a pompás tétel a karácsonyfa alatt is egészen elementáris meglepetés lehet, és a csodájára járnak majd a vendégek a karácsonyi vacsorán.
Már az első kortya egy valóságos karamellás költemény, teli élettel és végtelen édességgel. A folytatásban teret kap a só, de nem túlzó mértékben, inkább csak jelzésképpen, a nyelv és a szájpadlás rejtekében, hogy még jobban előtérbe kerülhessen az édesség a só megjelenésével, érdekes balanszt adva a finomságnak. A karamella és a só egyszerre ellensúlyozza és kiegészíti egymás csodás tulajdonságait, a végeredmény pedig egy mennyei likőr a Baileystől, ami vibráló színeket ad a karácsonyi bulinak! A tejszínes-karamellás édesség bevonja a szájat, míg a só apró kis pontokon bizsergeti az ízlelőbimbókat, különleges tapasztalatokat kölcsönözve a kóstolásai élménynek.
Érdemes mielőbb lecsapni erre a krémszínű kísértésre, a Baileys Salted Caramel Likőrre az iDrinks üzleteiben, mert a karácsonyi szezon egyik nagy kedvence a kínálatunkban, és általában gyorsan elkapkodják az ünnepek előtt. Az italok mellett sütemények finomhangolásához is elsőrendű választás a Baileys sós karamellás változata, amit egyszerűen nem szabad kihagyni, ha szeretjük a változatos ízek viharzását a pohárban és a karácsonyi sütemények finomságában. Az igazán édes ízek kiemeléséhez egy finomságban mindig kapóra jön egy csipetnyi só is, a kettő együtt pedig ellenállhatatlan luxus ízhullámzásban bontakozik ki a Baileys Salted Caramel Likőrben.
Francia elegancia a Grand Marnier Rouge Likőrben
A narancs és a konyak ellenállhatatlan együttállása egy korábban sosem ízlelt finomságot keltett életre, aminek ott a helye a csúcsminőségre szomjazók bárszekrényén a karácsonyi fények ragyogásában! Rengetegen szeretjük a narancsot, és ha ez a konyak kellemes sodrásával keveredik, akkor abból rendszerint egy folyékony mestermű születik, ahogyan ezt a Grand Marnier Rouge Likőr esetélben láthatjuk.
Louvre, Notre Dame, Eiffel torony. Ezek jutnak az ember eszébe a francai letisztultságról, az előkelő stílusú vonalvezetésről. Másrészt itt vannak az élményszámba menő gourmet francia ételek és a csodás champagne-ok! Ez a karakterisztikus, fényűző finomság a likőrök világában is megnyilvánul. A Grand Marnier Rouge Likőrben, amely zamata révén elhozza a karácsonyi vacsorára a franciák előkelő, magas szintű zamatkultúráját!
A fortélyosan felépített francia likőr zamata kecses és bájos, mint Sophie Marceau. Élénk változatosságát a keserűnarancsa, cognac arisztokratikus sármja és a vadnarancs olaj keveredése adja, hogy egy korábban sosem ízlelt finomság kerüljön a poharunkba. A likőr komoly tradíciókkal rendelkezik: Louis Alexandre Marnier Lapostelle alkotta meg 1880-ban a Cognac vidékén fekvő birtokán, a zamatok aromatikus karmesterének pedig a keserűnarancsot szemelte ki. Mert olyan kellemes, hívogató és előkelő árnyalatai vannak, hogy igen jól teljesít a likőrök körében. A parfümipar sem véletlenül használja olyan nagy gyakorisággal, egyszerűen frenetikus! A likőrben csörgedező konyakot a Marnier vállalat a saját Haitin lévő ültetvényéről érkező vadnarancs olajjal teszi még ütősebbé, a kiforrottságról a 6-8 hónapig tartó tölgyfahordós érlelés gondoskodik.
Már az illatolás során elbűvölő benne a narancsvirág egzotikuma, felpörgetve a konstellációt az aszalt gyümölcsökkel és az ínycsiklandozó tejkaramellás jegyzetek sokaságával. Kóstolásakor megdelejez a konyak testessége és telt zamata! A párlat ízlelgetésekor még jobban beleszeretünk a Grand Marnier Narancslikőrbe: lekváros és mogyorós jellege már-már desszertkoktéllá varázsolja, amelynek ott a helye a legmenőbb karácsonyi likőrök között, ha tényleg szeretnénk egyedi élményt adni a vendégeinknek.
A Napkirály, XIV. Lajos mondásához nyúlnék vissza, aki egy nap kijelentette: „Az állam én vagyok!” A francia uralkodó nyomán ez a legendás nedű is kijelenthetné magáról, hogy „a letisztult francia ízek megtestesülése én vagyok”: klasszikus iskolapéldája a konyakos árnyalatok csúcsra járatásának, és minden alkalmat képes beragyogni előkelő ízeivel. A karácsony mesés estéje és éjszakája sem kivétel ez alól, így nem lövünk mellé, ha ezzel a lehengerlő likőrrel lepjük meg a jeles alkalomból családtagjainkat és szeretteinket.
Kedvet kapott ahhoz, hogy idén egy csodása aromatikus különlegességgel lepje meg szeretteit? Egy nem mindennapi likőrrel emelné a karácsonyi vacsora élményszintjét? Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, és kollégáink segítenek az ízlésében legjobban illő ital megtalálásában, legyen szó likőrről, pezsgőről, borról, whiskyről, ginről, vodkáról vagy rumokról. Érdemes a karácsony előtti időszakban minél hamarabb eljönni hozzánk, mert akkor nem áll fenn az a veszély, hogy lemarad a kiszemelt finomságról!