Powers
A 18. század utolsó éveiben James Powers egy átgondolt tervvel rendelkezett azt illetően, hogyan lehet létrehozni egy sikeres whiskylepárlót, mégsem kapta meg az ehhez szükséges hitelt. Kocsmárosként azonban Powers olyan furmányosan bűvészkedett az ízekkel, hogy kis léptékű desztillálási kísérletei rendre felhívták magukra a figyelmet. Az igazi áttörés 1791-ben jött, amikor beindult Powers lepárlója a John’s Lane-en, a dublini Thomas Street mellett. Powers lepárlója a tradíció és a modern technológia színes keverékét képviselte. Az 1880-as években erre járó whisky szakíró, Alfred Barnard is elismerő hangon nyilatkozott a distilleryről. Akkoriban ez olyan volumenű dicséretet jelentett, mint manapság egy 5 csillagos értékelés, így hozzájárult a Powers Whiskey csillagának üstökösszerű emelkedéséhez.
1893-ban a Powers whisky a chichagói világkiállításra is eljutott. Itt a brand egy hatalmas tornyot épített a palackokból, hogy kinyilvánítsa a márka iránti büszkeségét, és tisztelegjen az O’Connell emlékmű előtt. A Powers csapata megmutatta, hogy a világ egyik legjobb whiskeyjét készítik Írországban. És az elmúlt több mint 120 évben nemcsak az írek egyik nagy nemzeti kedvence lett a Powersből, hanem világszerte is egyre többen szomjaznak erre a klasszikus és fenomenális whiskeyre.