Panyolai elixír
Minden, amit tudni akartunk a pálinkafőzésről, de sosem mertük megkérdezni! 2. rész: A házi pálinkafőzés praktikái és a megfelelő gyümölcsfa kiválasztása
Vajon mi lehet az oka annak, hogy minél tovább tart a pálinkafőzés, annál változóbb lesz a végeredmény? És milyen gyümölcsök közül válasszunk pálinkafőzés előtt? Mennyire nehéz az almafa, a szilvafa vagy a meggyfa gondozása a kertünkben? Új cikkünkben ezekre az izgalmas kérdésekre keresünk válaszokat! Amennyiben bevezető cikkünkről lemaradt, úgy azt itt elolvashatja!
Minden, amit tudni akartunk a pálinkafőzésről, de sosem mertük megkérdezni! 1.rész: A pálinkafőzés története és 7 alapillére
Károly Róbert király feleségét, Erzsébetet tényleg pálinkával gyógyították? És mióta lehet Magyarországon a saját otthonunkban is pálinkát főzni? Hogyan válasszunk magas aromatartalmú gyümölcsöt a pálinkához? Mire kell figyelni az erjesztés során, és hogyan kerülhető el pálinkafőzéskor a cefre felhabosodása, odaégése? Új cikkünkből számos izgalmas műhelytitkot ismerhetünk meg a pálinkafőzésről!
A Panyolai elixír ugyanazt a kortyolható élményt nyújtja most, mint egykor
A Panyolai elixír ízvilágát képtelenség szavakkal leírni, az egyetlen megismerési mód a tapasztalat, vagyis a vele való koccintás. De mégis minek köszönhető ez a fajta, utánozhatatlan karakter?