pálinka

8 jéghideg karakter a közelgő télre - 2.rész: Mr. Freeze Liquid Cocainjétől Killer Frost Almás Fahéjas italáig

2024. 12. 11. 00:00:00

Jéghősnek vagy fagyoslelkű gonosztevőnek lenni nem könnyű! Végtelen hidegség járja át az embert, és sokan rettegnek attól, hogy Mr. Freeze fagyasztópisztolya, a mitikus jégóriások közelsége egy váratlan pillanatban tetőtől talpig színtiszta jéggé változtatja őket.

A következő figurák akkor érzik magukat igazán elemükben, amikor az időjárás hidegre fordul, mert ők az örök tél világában tudnak kiteljesedni. 

Az ilyen jeges teremtményeknek kijár egy felmelegítő ital az iDrinks kínálatából a közeledő tél idején!

15 ital, amivel felpörgetheted a bárszekrényed!

2024. 02. 24. 00:00:00
Ha az otthoni bárszekrényünket szeretnénk feldobni néhány kis ínyecséggel, saját magunk és a vendégek kényeztetésére, tartsatok velünk. Most 15 prémium ital különlegességet hoztunk el nektek, amiknek minden bárszekrényben ott a helye!

A házi pálinka generációkat köt össze

2021. 08. 02. 14:39:00

A pálinka a nemzeti italunk. Olyan kulináris élményt kínál, amire közös nyelvként is tekinthetünk. Olyan nyelvre, ami a nagyapákat összeköti az unokákkal és az apákkal. Mindegy, hogy hány éves korosztály emeli koccintásra a poharát, az igazán minőségi nedű nem veszít az ízértékéből. Még az évtizedek sodrásával sem.

Mitől pálinka a pálinka?

2020. 02. 10. 12:29:00

Hungarikum. Szeszes ital. Kizárólag Magyarországon termett, zamatos gyümölcsökből készülő, páratlan párlat. Az Ön szájában is biztosan összefutott a nyál, és szinte érzi a perzselő, egyszerre gyomornyugtató és vérpezsdítő aromát, amit nem más nyújt, mint az igazi, jó magyar pálinka! 

A legjobb pálinkák egy helyen!

2019. 12. 02. 12:32:00

A pálinkafogyasztásnak hatalmas hagyománya van hazánkban, és ha már semmi másról nem mondhatjuk el majd a jövőben, hogy hungarikum, a pálinka akkor is az lesz, amiről bátran kijelenthetjük, hogy a miénk. 

A pálinka, mint igazi hungarikum

2019. 10. 02. 14:01:00

A pálinka egy tradicionális gyümölcspárlat, ami a magyar háztartások egyik fontos vendégváró itala. Alapanyaga bármilyen olyan gyümölcs lehet, amely hazánkban is megterem, de a legkedveltebbek mind közül a barack és a szilva. 

Minden, amit tudni akartunk a pálinkafőzésről, de sosem mertük megkérdezni! 2. rész: A házi pálinkafőzés praktikái és a megfelelő gyümölcsfa kiválasztása

2019. 09. 19. 00:00:00

Vajon mi lehet az oka annak, hogy minél tovább tart a pálinkafőzés, annál változóbb lesz a végeredmény? És milyen gyümölcsök közül válasszunk pálinkafőzés előtt? Mennyire nehéz az almafa, a szilvafa vagy a meggyfa gondozása a kertünkben? Új cikkünkben ezekre az izgalmas kérdésekre keresünk válaszokat! Amennyiben bevezető cikkünkről lemaradt, úgy azt itt elolvashatja!

 

A pálinkaparfümökkel újjászületnek a húsvéti ételek

2019. 04. 17. 00:00:00

A húsvétról sokaknak nem a locsolkodás és a nyuszi jut az eszébe, hanem a családi asztalra kerülő ínycsiklandozó finomságok. Az étlap a legtöbbször csak minimális mozgásteret ad a kreatív újdonságoknak. Van egy merész ötletünk a húsvéti gasztronómiához, ami igazi feltámadást jelent a menüsor számára: próbáld ki idén a pannonhalmi pálinkaparfümöket, amelyek nemcsak feldobják a húsvéti fogásokat, hanem maradandó ízélménnyel ajándékozzák meg a vendégeket!

Kóstoljunk pálinkát – Sommelier készlet 1

2017. 11. 28. 20:45:50
A sommelierek, és úgy általában a professzionális italkóstolás világa sokaktól eléggé távol esik. Amolyan kicsit egzotikus, kicsit talán ezoterikus valaminek érezhetjük, ami persze nyilván valós ízlelésen és valós illatokon alapul, de mégiscsak misztikus, az átlagemberek számára talán nem is megtapasztalható különbségekről, íz- és illatjegyekről beszélnek a szakértők, olyan hasonlatokat, jelzőket használva, ami számunkra megint csak nehezen értelmezhető.
 

Előtérben a pálinka árak

2017. 10. 06. 11:37:00

A pálinka árak nagyon eltérőek lehetnek, természetesen a gyártó, az alapanyag függvényében. A rövid italok esetében, mint ahogy minden alkoholos nedűnél igaz, hogy a minőségből nem szabad engednie.