Ouzo 12
Az Ouzo 12 egyike a világ első ouzo italainak. Gyártása 1880-ban kezdődött a Kalogiannis-fivérek lepárlójában, valahol Konstantinápolynak (a mai Isztambul városában). A legendák szerint a 12-es hordóban lévő párlat lett a vásárlók kedvence, innen kapta nevét az azóta kiugró népszerűségnek örvendő ital. Abban az időben nem volt még alaposan kidolgozott palackozási eljárás, ezért az ouzót közvetlenül a hordóból értékesítették. Azóta a lepárló megőrizte az Ouzo 12 kiváló minőségét, és a 21. századi technológiával tette gördülékenyebbé a remek ital gyártását. Mi pedig kapunk egy ánizsban gazdag, édesgyökeres árnyalatokat felvonultató kristálytiszta ouzót, amely a műfaj gyöngyszeme!
Az ital a lédús mediterrán gyümölcsök és a gyógynövények páratlan összhangjából nyeri csodás aromakarakterét. Az Ouzo 12 kétszeres lepárlási eljárással készül, copper pot stillen megy át, mielőtt az éteri tisztaságú ital az ouzós üvegekbe kerül.