Oremus Pincészet
Az „Oremus” ősi jelentése: „imádkozzunk, könyörögjünk”. Ezzel a kifejezéssel szólította a híveket imára a pap az istentiszteleten a régi időkben, és ugyanígy nevezik Tokaj egyik legkiválóbb dűlőjét, amelynek szőlőjéből az Oremus pincészet borai készülnek. Az Oremus kifejezéssel szólították imára a szőlőművelő zempléni szerzeteseket is a régi időkben!
A tokaji a királyok bora, a borok királya, ahogy a régi mondás tartja. Ezen a vidéken működik az Oremus Pincészet, a hazánk északkeleti részén végighúzódó Északi-középhegységben. Közel a gyönyörű Tolcsva településhez. A rendszerváltás után 3 évvel, 1993-ban az Álvarez-család magyar vállalkozásba kezdett, és életre hívta a Tokaj-Oremus birtokot. A tolcsvai terület középpontjából készítik a jobbnál jobb Oremus borokat. 1999-ben épült a több kilométeren át elnyúló hatalmas borházuk, amelyet már a 13. század óta egy pincelabirintussal kapcsolódik össze.
Az Álvarez család régóta a kellemes magyar borok rajongója, ezért hozták létre a Vega-Siciliana testvérpincészetét Tokajban. Nem sajnálták az időt és az energiát, hogy alaposan megismerkedjenek a hazai borok históriájával és előállításuk módjával. Az új pincészet építésekor az elsőrendű céljuk volt, hogy megőrizzék a hagyományokat, és fontos épületük harmonikusan illeszkedjen ebbe a tradicionális környezetbe.
Álvarezék helyi borszakértőkből álló csapatot szerveztek, és nekiláttak a legjobb dűlők folyékony aranyának borrá alakításához.