online ital nagykereskedés
11 apokalipszis, amihez kell egy világmegmentő nedű
Meteoritbecsapódás, globális fagy, ufóinvázió, vulkánkitörés.
Ezek olyan események, amelyekben senki sem szeretne részt venni. A katasztrófafilmek és a sci-fi szerzők több remek alkotást készítettek a témában, így szembenézhettünk azzal, milyen lehetséges apokalipszisek leselkednek az emberre. A világvége kérdése mindig élénken foglalkoztatta az embert, azonban a globális felmelegedés és a környezeti katasztrófák korában sajnos aktívabban kell keresnünk a megoldásokat a válaszokat ebben az ügyben, mint korábban.
Számos film állította a középpontjába az apokalipszis kérdését, amikor a végső pillanatok komor árnyéka vetült az emberiségre. Szerencsére az ilyen filmek nagy többségében az emberiség kieszelt valamilyen mentőötlet, és kilábaltak a kaotikus helyzetekből. Mi viszont eljátszottunk egy érdekes gondolattal: mik azok az italok, amelyek a vészterhes járványok, az egész emberiséget fenyegető krízisek idején bátorságot és lelkesedést öntenének az emberbe?
Összegyűjtöttük az egyes katasztrófák, nagy csapások „ellenszereként” szolgáló nektárokat. Azokat a fenségesen finom párlatokat, amelyek nemcsak globális vészhelyzetekben derítik jókedvre az embert, hanem akár karácsonyi ajándékként is széles mosolyt varázsolnak majd szeretteink arcára!
10 ország 15 ikonikus itala - 1. rész: A cavától a grappáig
Ahány nemzet, annyi jellegzetes ital!
A spanyolok forróvérű temperamentuma nyilvánul meg a sangria jellegzetes ízében és a cava borban, amelyet meghatározott szőlőfajták ízéből alakítja ki a maga komplex és fenséges karakterét.
A mexikói agávéról és „kistestvéréről”, a mezcalról meg egyenesen ódákat zengenek a helyi legendáriumok, így mindenképp érdemes megízlelni az édes agávémezők folyékony aranyát. A görögök az ánizs árnyalatainak feltárásával készítik a napsütéses tengerpartok kedvencét, a híres ouzót. Míg az olaszok amarettóval, proseccóval és grappával tették felejthetetlenné a csizma alakú ország italkultúráját.
Ismerjük meg a nagy nemzetek csodás párlatait és borait, amelyek az iDrinks üzleteiben is elérhetőek.
8 whisky, ami a sherry hordós érleléssel alkot maradandót
A sherry különféle borokból készül, és valamennyinek Dél-Spanyoloroszág meghatározott régiójából kell származnia. A popkult Sherry-háromszögből: Jerez de la Fronterából, Sanlúcarból és El Puerto de Santa Mariából. Ezek között húzódik a legfinomabb sherryk képzeletbeli háromszöge. A sherry készítését mindig a Consejo Regulador szabályozza, és csak az az ital számít törvényi szempontból sherrynek, amelynek létrejöttét egy ilyen pallérozott tudással rendelkező mester egyengette. A három leggyakoribb sherryfajta a sherry cask whisky készítéséhez a Fino, az Oloroso és a Pedro Ximénez.
A Fino egy száraz sherryt körvonalaz, a többinél könnyedebb karakterrel. A Fino sherryben virgoncan kergetőznek az élesztősebb ízek, diós jegyzetekkel tarkítva. Akkor készül ilyen sherry, ha az italt 15%-ig dúsítják, és növeli a bor alkoholtartalmát (miközben az élesztőgombák fejedelmi lakomát csapnak benne, hogy felfalják a megmaradt cukrokat). A Fino sherryt gyakran amerikai tölgyfahordóban érlelik, és meglehetősen ritkán használják whiskyérlelésre. Fino Sherryben érlelt whisky például a Kavalan Solisto Sherry Cask Single Malt.
És itt kanyarodunk rá a felkapottabb sherryhordókra! Az Oloroso a leggyakrabban használt érlelőhordó. Egy édesen csörgedező, aromagazdag bor, nagyjából 17% körüli alkoholtartalommal. Sötétebb színben játszik, és ezt használja többek között az Aberlour A’ bunadh, a Dalmore 12 Years és a Ther Balvenie Doublewood 12.
A Pedro Ximénez (gyakran csak PX néven emlegetik) a mazsolaszerű szőlők birodalmából érkezik. A szőlőt préselés előtt megszárítják, és cukros lé keletkezik belőle. A PX lényegesen édesebb a többi fajtánál. A Pedro Ximénez hordók prémium és egyedibb whiskyk létrejöttének útját egyengetik. A Pedro Ximénez hordókat gyakran az Oloroso sherry hordókkal keverve használják, mint a GlenDronach 12 Years és az Auchentoshan Three Wood esetében, vagy a Laphroaig PX Cask, a Glengoyne Pedro Ximenez Sherry Cask.
13 ital, ami a karácsony ízeivel kényeztet
Vannak olyan illatok és zamatok, amelyek elválaszthatatlanok az ünnepi hangulattól! Odakint szállingózik a hó, a szobában érezzük a frissen vágott fenyő illatát. Másrészt ott van az a cukros fűszeres édesség, a karácsony jellegzetes esszenciája, ami nélkül nem is tudjuk igazán élvezni az ünnepet, mert az évek során megszoktuk ezeket az ízeket. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy előkerüljenek a kellemes téli ízek, mint a sütőtökös fűszerek, a mézeskalács, a narancsos szegfűszeg, a vanília és a sós karamella, amelyek számos likőrben és más italban válnak központi aromaformálóvá.
Nézzük, milyen különleges italok helyezik a középpontba a karácsonyi ízeket. Mert ezek kortyolgatásával mindegy, milyen évszak van, minden napot karácsony zamatúvá varázsolhatunk!
Az ital nagykereskedés nem szűkölködik a koccintásra csábító ajánlatokban
Az ital nagykereskedés a széles választékával kicsit olyan, mint a mesebeli terülj-terülj asztalkám. Csak éppen ez nem mese, hanem a valóság, ami bárkinek elérhető. Könnyen, gyorsan és végtelenül egyszerűen.
Az ital nagykereskedés a legjobb szponzor!
Az ital nagykereskedés minden ünnepség, rendezvény vagy esemény fő támogatója lehet, ahol a minőség, megbízhatóság legalább annyira fontos, mint a kiváló ár/érték arány.